avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 09.04.2025 Ora estimata: 08:30 Complet: ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

09.04.2025 Ora estimata: 08:30 Complet: Pamânări/incidente ...

09.04.2025
Ora estimata: 08:30
Complet: Pamânări/incidente 7
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În baza art. 334 alin. 1 C.pen. rap. la art. 83 alin. 1, art. 84 C.pen. şi art. 396 alin. 1, 4 şi alin. 10 C.proc.pen. Stabileşte inculpatului **** pedeapsa închisorii de 10 luni pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, prev. de art. 334 alin. 1 C.pen. În baza art. 84 alin. 1 C. pen., amână aplicarea pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În baza art. 85 alin. 1 C.pen. şi art. 404 alin. 3, teza a II-a C.proc.pen. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 C.pen. şi art. 404 C.proc.pen. Impune inculpatului ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunită?ii în cadrul Direc?iei de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constan?a sau în cadrul Serviciului Public de Asisten?ă Socială – Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa, pe o perioadă de 40 de zile lucrătoare. În baza art. 86 alin. 1 C.pen. Pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c-e se comunică Serviciului de Probaţiune. În baza art. 83 alin. 4 C.pen. şi art. 404 alin. 3, teza a II-a C.proc.pen. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88 C.pen. privind revocarea amânării aplicării pedepsei în cazul săvârşirii unei infracţiuni în cursul termenului de supraveghere şi în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege ori a obligaţiilor stabilite de instanţă. În temeiul art. 274 alin.1 C.pr.pen, obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. (din care 600 lei este suma aferentă urmăririi penale) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronun?ată astăzi, 09.04.2025, prin punerea solu?iei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.
Document: Hotarâre 434/2025 09.04.2025
Întrebarea este îmi dă permisul înapoi pot conduce nu am vreo suspendare ceva că nu știu va rog
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2025
Iosif@123, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:16, 10 Aprilie 2025
Asteptati hotarirea definitiva, dupa apel. Daca se mentine cea de acum, veti putea merge la politie, sa va recuperati permisul, dar in cei 2 ani de supraveghere trebuie sa respectati tot ce e cuprins in hotarire (bineinteles sa nu mai faceti alte "prostii"), altfel se va revoca aminarea si vi se va anula permisul, daca doar asta va intereseaza si nu va sperie condamnarea la inchisoare.
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut imi poate da cineva câteva detalii și dacă pot părăsi țara Jiulianoo Jiulianoo Nume Calitate parte Carp Iulian Inculpat Şedinţe 17.10.2019 Ora estimata: 8:30 Complet: C2OP Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Am primit sentinta asta, acuma eu nu stiu daca am primit sau ... RealGhost RealGhost Am primit sentinta asta, acuma eu nu stiu daca am primit sau nu inapoi dreptul de conducere, trebuie sa ma duc la politie si sa intreb sau cum se ... (vezi toată discuția)
Buna seara,iertare dacă deranjez, am fost depistat la volan ... Cxxx Cxxx Buna seara,iertare dacă deranjez, am fost depistat la volan cu alcool acum 2 ani astăzi mi-a venit sentința, Întrebarea mea este, îmi va fi anulat ... (vezi toată discuția)