avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal să primesc bonuri de masă mai mici decât ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal să primesc bonuri de masă mai mici decât colegii mei?

Sunt angajată de 1 an într-o companie la stat și primesc bonuri de masă cu valoarea de 19 lei, în timp ce colegii mei primesc bonuri de 35 de lei. Mi s-a spus că diferența se datorează faptului că sunt nou angajată pe motivul unei legi fiscale, ulterior datorata Ordonantei Trenuletul, dar nu mi s-au oferit alte explicații clare.
Aș dori să știu:
1. Este legal ca valoarea bonurilor de masă să fie diferită între angajați?
2. Există prevederi legale care permit diferențierea pe baza vechimii sau altor criterii?
3. Ce pot face pentru a mă asigura că primesc același tratament ca ceilalți colegi, dacă consider că este o discriminare?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 08:16, 12 Aprilie 2025
1. Da

2. Verificati aceste criterii la nivel de angajator

3. Dupa verificarea criteriilor, atunci puteti actiona in consecinta.
ancuanna a scris:

Mi s-a spus că diferența se datorează faptului că sunt nou angajată pe motivul unei legi fiscale, ulterior datorata Ordonantei Trenuletul, dar nu mi s-au oferit alte explicații clare.

În niciun caz din aceste motive. Criteriile le stabilește angajatorul, cum v-a spus colegul meu, și trebuie să fie prevăzute în documente interne (contractul colectiv de muncă sau regulamentul intern). În plus, ar trebui să fie precizat și până când sunteți considerată nou angajat, deci de când trebuie să le primiți la aceeași valoare ca ceilalți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa oferita de angajator Danut-a Danut-a Buna ziua, lucrez la o SC care oferă bonuri valorice preferential ( eu nu beneficiez având si o vechime de 4 ani in cadrul SC , aceste bv.au devenit moneda ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa MihaelaT08 MihaelaT08 Buna ziua, As dori sa va adresez cateva intrebari la care as vrea sa imi raspunda doar cineva specializat pe dreptul muncii. Intrebari: O companie poate ... (vezi toată discuția)