Un funcționar public transferat în anul 2024, dintr-o instituție publică în altă, la momentul transferului are mai multe zile de CO neefectuate din anul 2023. Concediul aferent anului 2023 este efectuat în noua instituție, în anul 2024, unde salariul/indemnizația de concediu este mai mare și este plătită astfel. La decontarea indemnizației de CO, între instituții, instituția de la care s-a transferat funcționarul nu decontează cheltuielile decât la nivelul salariului de acolo (mai mic). Noua instituție poate solicita funcționarului restituirea sumelor nedecontate de vechea instituție? Menționez ca la momentul transferului funcționarul a adus nota de lichidare cu salariile încasate în ultimele 12 luni.
Bună ziua!
M-ati putea ajuta cu un temei legal? M-au pus să-mi iau un angajament de plata, pe care l-am și semnat, ca voi restitui suma plătită. Aș vrea să revin asupra acestui angajament de plată, să-i notific asupra revocării acestuia și să le pun în vedere ca nu accept să -mi rețină suma respectivă.