avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In anul 2015 am descoperit că încep să îmi pierd ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In anul 2015 am descoperit că încep să îmi pierd auzul pe urechea dreapta ...

Buna dimineața! In anul 2015 am descoperit. Că încep să îmi pierd auzul pe urechea dreapta , am mers la un control ORL care a recomandat o audiograma și într-adevăr a fost confirmat că am o problema am lăsat așa. Timpul a trecut și am observat că pierd și pe urechea stângă, merg iar la orl apoi iar audiogram și iar confirma că pe urechea dreapta aproape de tot e pierdut auzul si pe urechea strângă 60 la sută. Medicul mi-a recomandat aparate auditive sa merg la cnas sa cer 1200 pentru dispozitive medicale dar sa îmi fac dosar și pentru handicap. Toate ok până la comisie care am avut ieri 15 aprilie 2025 , care spune așa dosarul va fost respins pe motiv că pierderea auzului trebuia să o am până la 25 de ani , specific că acum am 39 și asta e motivul. Am căutat lege care să spună acest lucru și nu am găsit în schimb am găsit asta.ordonanta de urgență 122 din 1999 apoi asta,ordinul 725/2002 apoi ordinul,707/538/2014 care tot spun contrariu la raspunsul celor din comisie de handicap. Am invocat acest ordine în timpul comisiei și eii au spus doar că urmează un protocol pai, pai bun atunci rolul tau care e acolo că mă pun și eu cu fundul pe scaun și fac același lucru îmi dai o hârtie și urmez ce zice acolo atât . Ce pași ar trebui sa fac mai departe cum trebuie procedat aștept răspunsurile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: ionuthau , utilizator 06:18, 17 Aprilie 2025

ionuthau a scris:

Buna dimineața! In anul 2015 am descoperit.ca încep să îmi pierd auzul pe urechea dreapta , am mers la un control ORL care a recomandat o audiograma și într-adevăr a fost confirmat că am o problema am lăsat așa. Timpul a trecut și am observat că pierd și pe urechea stângă, merg iar la orl apoi iar audiogram și iar confirma că pe urechea dreapta aproape de tot e pierdut auzul si pe urechea strângă 60 la sută. Medicul mi-a recomandat aparate auditive sa merg la cnas sa cer 1200 pentru dispozitive medicale dar sa îmi fac dosar și pentru handicap. Toate ok până la comisie care am avut ieri 15 aprilie 2025 , care spune așa dosarul va fost respins pe motiv că pierderea auzului trebuia să o am până la 25 de ani , specific că acum am 39 și asta e motivul. Am căutat lege care să spună acest lucru și nu am găsit în schimb am găsit asta.ordonanta de urgență 122 din 1999 apoi asta,ordinul 725/2002 apoi ordinul,707/538/2014 care tot spun contrariu la raspunsul celor din comisie de handicap. Am invocat acest ordine în timpul comisiei și eii au spus doar că urmează un protocol pai, pai bun atunci rolul tau care e acolo că mă pun și eu cu fundul pe scaun și fac același lucru îmi dai o hârtie și urmez ce zice acolo atât . Ce pași ar tr
ebui sa fac mai departe cum trebuie procedat aștept răspunsurile dumneavoastra

Până la urmă exista cineva care să mă ajute sau?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu pot obtine certificat de handicap? ramopopa ramopopa Vreau sa stiu daca ma incadrez in certificat de handicap? Am fost descoperita de invatatoare in clasa a 2- a ca nu aud. In urma consultatiilor doctorii au zis ... (vezi toată discuția)
aveti model de contestatie decizie grad de handicap pentru judecator ? olden olden aveti un model de contestatie adeciziei stabilire grad de handicap pentru judecator ? ce inseamna [b]respinge contestatia [/b]... impotriva certificatului ... (vezi toată discuția)
Debutul precoce-arhiva fisa medicala -policlinica de stat distrusa , in fisa medicului de familie apare o singur inregistrare in 2002 \"timpan perforat..\" lexoradeanu lexoradeanu CE NE facem cu SANATATEA care ne distruge DREPTURILE, nu mai exista arhiva din copilarie, cum sa facem dovada debutului PRECOCE , voi stiti ceva ? Eu am ... (vezi toată discuția)