avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua mama mea a moștenit casa și terenul tata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua mama mea a moștenit casa și terenul tata a decedat ...

Bună ziua mama mea a moștenit casa și terenul tata a decedat santem 2 frații iar mama acum 1 an a plecat cu frate meu la notar a făcut contract de vânzare-cumpărare cu întreținere viager dar nu sa plătit suma sa l întrețină pana moare și sa l înmormântare eu nu am primit nimic încă o zis ca mi da toată curtea și parterul casei ce este făcut o zis ca dacă l bag în instanta ma scoate în strada un sfat va rog
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:14, 16 Aprilie 2025
dar nu sa plătit suma sa l întrețină pana moare

Nu s-a plătit suma sa-l întrețină? Nu are niciun sens.
Contractul de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere funcționează asa: casa face 100 lei, îți plătesc acum 30 lei si de restul te întrețin. Poți sa trăiești încă 50 de ani și sa te întrețin pana la deces (plătind casa de 10 ori mai mult) sau poți sa mai trăiești 1 an (plătind mult mai puțin decât face casa).
Dvs ar trebui sa și dovediți ca mama nu a primit banii.
Apoi, dacă mama a rămas singura moștenitoare după tata, înseamnă că dvs și fratele ați renunțat la moștenirea tatălui.
De ce ați făcut asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie  ROSA ROSA La varsta de 14 ani mama mi-a donat apartamentul in care locuim, eu acum am 24 . Ea fiind unicul proprietar pentru ca tata l-a primit de la stat in regimul ... (vezi toată discuția)
Mostenire ionel_david ionel_david buna ziua ,vreau sa stiu care ar fii cel mai indicat lucru sa il fac eu in urmatoarea situatie pentru a fii unicul mostenitor al unei case pentru ca asa ... (vezi toată discuția)
Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)