avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua scriu acest mesaj in speranta ca ma poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua scriu acest mesaj in speranta ca ma poate ajuta cineva ...

Buna ziua scriu acest mesaj in speranta ca ma poate ajuta cineva ...
Sunt un ta ar de 25 de ani
Si am o problema si nu stiu de unde asi putea incepe...
Sunt un copil abamdonat de la prima zi de nastere ..mama mea adoptiva a lucrat ca asistent maternal ,urmând ca ea sa ma adopte definitiv. In anul 2005.
Ea avnd alti 3 copiii mult mai mari decat mine
De pe vremea cand tatal adoptiv traia mi se aduce la cunostinta despre mostenire ... Mostenirea era in felul urmator
Intro curte existau doua case si in spatele caselor existente era o gradina
Tatal meu spunandumi in aceea perioada ca mostenirea se va imparte in mod egal jumate /jumate
Pana in anul 2012 -2013 cand tatal meu a suferit un acident vascular si a rezuktat o pareza pe partea drepata urmand ca in 2013 sa decedeze
Iar mama mea adoptiva fiind foarte nepastoare atunci la vremea aceea cu mine ...motivul nici acum nul stiu doar ca in timpul cand tatal meu a paralizat ea sa schimbat radical. Fata de mine mai exact nu mai simteam caldura aceea parinteasca era foarte nepasatore.
In 2017 am terminat liceul si am plecat in vecinatatea satului Mai exact in oras
La 10 15 km
Fiind un copil mai ca capul mare ...am intrat prost in niste aturaje minore ..( nu dorguri ,sau femei la prostitutie ).
In descurs de 1 an si ceva am strans bani miai cumparta o masina aveam un loc de munca stabil intro spalatorie auto ..
Si imi platisem scoala de soferi ...
Stiind deja sa merg de la o varsta foarte frageda ...am zis sa i cerc sa ma descurc cumva ...asa ca in decurs de 3 ani am mers fara permis ..si intrun final mi am invatat lectia am primit un mandat de 11 luni cu executare.
Duoa moartea tatalui meu eu am primit o indemnizatie de la stata o pe sie de urmas .
Si cu aceea pensie de urmas care era in posesia mamei mele adoptive
La varsta de 18 ani convingando ca nu vreau majorat si altete chesti
Ea mia dat jumatate din gradina din slatele casei ca sa imi fac o casa normala ...
Desi deloc nu imi puteam pune pucntul de vedere ...cum asi dori sa fac ...
Si am decis ca din acea imdemnizatie sa ne apucam
Am rididicato pana la acoperisi mai exact in 2022-2023 avea acoperisul pus
Mai pe scurt era la Alb ! Nu avea ferestele si interioarele facute .
In timpul acesta mi se emisese dosarul penal cu executarea de 11 luni
Pe 23 marite 2023 am fost arestat si in decembrie am fost eliberata
prin jumatatea veri 2023 sunand acasa din PnT sa mi se puna niste bani mami mea adoptiva avea un comportament foarte rece si impusliv si flecmatic...
Imi tot reprosa de casa ....
Eu mai avamd niste ceruri anterioare cu ia in legatura cu merti mosteniri tatal meu imi spunea ca eu si fica lui vom avea jumate jumate in mod egal ...ea tot tinea cu ea ca tu ai atata ea are mai mult...si tot mama ii baga si pe alti ceilati 2 frati la mijloc ca au si ei drept la acelasi imobil..desi din spuse tatalui ei siau primit dreptul urmand ca ei sa nu intre in impartirea imobilui acesta...
Eu fiind conatrans de situatia cu Privarea de libertate am adresat injuri spunadui mamei sa o vanda... ficei careia trebuia sa imapart desi ea ia oferit mamei o oferta si cu ceva timp in urma daca doresc sa o vand pe suma de 10k eu am spus ca nu o dau pe suma aceea
Fiind costrans am spus sa o vanda ...
Dar imobilul care eu il ridicasem din indemnizatia aceea nu era pe numele meu era pe numele mamei
Spunand vb aceea sa o vanda eu fiind incarcerat ea a 2 zi sa dus la notar si ia vanduto pe suma de 10k fara ca eu sa semnez ceva ...desi ea a facut pretul imobolilui daca era sa il vand acel imbobil se vinde cu cel puti. 22-30k
Ea a luat bani acestia si a achizitionat un imobil la 500km de orasul de care aprtin
Dar tot pe numele ei este si doreste sa mil treaca mie .pe numele meu
Si eu nu vreau
Va rog spunetimi ce este de facut si ce asi putea sa.mai fac in cazul acesta ...

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:31, 20 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama vrea sa îți dea o casa și tu nu vrei și întrebi ce se poate face??
Casa mea a fost vanduta cand eu eram in timpul detentiei
Ea a luat suma aceea de bani pe imobil si a achizitionat un al imobil la sute de km pe care eu nu doresc acel imobil pentru ca este intro zona defavorizata fara locuri de munca mai exact in Vulcan jud Hunedoara
Eu Fiind din Valcea crescand aici in oras de 25 de ani

gi-jane2 a scris:

Mama vrea sa îți dea o casa și tu nu vrei și întrebi ce se poate face??

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa dvs nu era a dvs ca actele erau pe numele mamei. V-ati dat indemnizația și aveati un drept de creanta , dar pt care a intervenit prescriptia.
Sa vândă mama casa aia, sa va dea banii, mai puneți și va faceți altceva
Nici suma nu vrea sa mio dea inapoi deoarece nu are si imi tot baga pe gat acel apartament la 500km si chestia e ca am tot bagat bani in acel.imbobil nici nu mam ales cu bani
Si de aceea intreb cr se poate face in cazul asta si cum asi putea proveda sa imi iau partea ce mi se cuvine de drept ..gen imobilul vechi ..si ce soluti asi avea..

gi-jane2 a scris:

Casa dvs nu era a dvs ca actele erau pe numele mamei. V-ati dat indemnizația și aveati un drept de creanta , dar pt care a intervenit prescriptia.
Sa vândă mama casa aia, sa va dea banii, mai puneți și va faceți altceva

Daca a putut vinde, inseamna ca era unic proprietar, tata nu avea în proprietate acea grădină.
Soluții nu aveti. Luați casa aia și vinfeti-o oe cat o fi dacă nu o folosiți și faceti altceva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aproape de executare vinde casa la un pret mai mic Radufane Radufane Buna ziua,ma aflu de mai bine de ani intr-un proces de succesiune cu tatal meu,noi suntem 3 frati iar mama a decedat in urma cu mai bine de 3 ani,frati meu nu ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate intre frati (sora si frate) ... un1ck un1ck drept de proprietate intre frati (sora si frate) 1. Daca tatal nostru a decedat, avand o casa la tara si un apartament in oras, ambele fiind pe numele ... (vezi toată discuția)
Succesiunea ioan4 ioan4 am o intrebare: parintii mei au divorta eu am 23 de ani si locuiesc cu mama. port numele de familie a tatalui dar mama s-a recasatorit si are alt nume. din ... (vezi toată discuția)