avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transcriere proprietar autovehicul neînmatriculat inca
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transcriere proprietar autovehicul neînmatriculat inca

Salut,

Am cumpărat o mașină SH din Belgia, mașina este radiata din Belgia și eu am actele ei, cartea masinii, talonul, contractul de vânzare cumpărare între mine și persoana din Belgia.

Vreau sa transcriu mașina pe numele tatălui meu înainte de a-i lua numere rosii. Este necesar să o înscriu la fisc cu un contract tip vânzare cumpărare? Sau cum se procedează daca eu sunt proprietarul dar mașina nu este înscrisa, ce tip de contract vânzare cumpărare trebuie sa fac între mine și tatăl meu ca sa i dau dreptul de proprietate?
Ultima modificare: Duminică, 20 Aprilie 2025
Marius939, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:42, 21 Aprilie 2025
Trebuie s-o importați și s-o înscrieți la fisc, o vindeți, cu fiscal. Asta în primele 30 zile
adriandimitriu, utilizator
Nu, mașina doar este cumpărată din Belgia, între mine (RO) și fostul proprietar (BE) exista doar contractul VC
Marius939, utilizator
Mașina este in prezent în Romania am toate actele ei, vreau sa aflu cum este cel mai simplu mod sa il fac proprietar, eu nu am înscris deocamdată nimic.
Nu puteți s-o transcrieti pe numele tatălui, trebuie să fie înregistrată fiscal pe numele dvs., pentru că sunteți cumpărător. După aceea o vindeți tatălui.

Marius939 a scris:

Mașina este in prezent în Romania am toate actele ei, vreau sa aflu cum este cel mai simplu mod sa il fac proprietar, eu nu am înscris deocamdată nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanvare_cumparare auto TIBERIU K TIBERIU K Va Salut!Va rog o lamurire :am cumpatat o masina din orasul in care locuiesc am facut act vanz- cump cu proprietarul si ne-am inteles sa nu o inmatriculez pe ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare masina pe un alt contract costel91 costel91 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am cumparat acum 2 luni o masina si am facut cu fostul proprietar un contract de vanzare -cumparare si am ajuns la intelegere ... (vezi toată discuția)
Masina straina cu al 3-lea proprietar... fara fiscal Sorin83 Sorin83 Salut, de 2 luni am cumparat o masina inscrisa in alta tara. De la cine am cumparat-o , respectivul a scos numere rosii la ea. La randul lui si el a cumparat-o ... (vezi toată discuția)