avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua, mi-am infiintat o societate pentru ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua, mi-am infiintat o societate pentru transport alternativ, ...

Buna ! , mi-am infiintat o societate pentru transport alternativ, bolt uber, insa eu nu am atestatul pt manager de transport. Un verisor de-al meu detine acest atestat si vrea sa ma ajute in mod gratuit pt obtinerea autorizatiilor in acest sens la ARR. Trebuie obligatoriu sa il angajez, sau ce modalitate exista? Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2025
Bogdann29, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:31, 12 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În conformitate cu prevederile art. 2 punctul 5 din Regulamentul (CE) nr. 1071/2009, prin termenul de manager de transport se înțelege: persoana fizică angajată a unei întreprinderi sau, în cazul în care respectiva întreprindere este persoana fizică, chiar persoana în cauză sau, în cazul în care se prevede în mod expres, o altă persoană fizică desemnată de către întreprinderea respectivă prin contract și care conduce permanent și efectiv activitățile de transport ale întreprinderii respective.

Puteti incheia contract de mandat.

Cornel Vasile a scris:

În conformitate cu prevederile art. 2 punctul 5 din Regulamentul (CE) nr. 1071/2009, prin termenul de manager de transport se înțelege: persoana fizică angajată a unei întreprinderi sau, în cazul în care respectiva întreprindere este persoana fizică, chiar persoana în cauză sau, în cazul în care se prevede în mod expres, o altă persoană fizică desemnată de către întreprinderea respectivă prin contract și care conduce permanent și efectiv activitățile de transport ale întreprinderii respective.

Puteti incheia contract de mandat.

Am fost azi la ARR cu un contract de mandat si au zis ca nu e legal...
textul din regulament este:

"Fiecare întreprindere de transport rutier trebuie să desemneze un manager de transport care este responsabil de conducerea permanentă a activităților de transport ale acesteia. Acest manager trebuie să aibă reședința în UE și să aibă o veritabilă legătură cu întreprinderea, de exemplu ca angajat, administrator sau acționar al acesteia."

mandatarul are legaturi limitate cu intreprinderea, potrivit contactului de mandat. exemplele de mai sus au o implicare mai mare.
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2025
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Manager transport marfă întreprindere pfa Livia Gabriela Livia Gabriela Bună seara, Pentru eliberarea licenței de transport marfă, pentru o întreprindere PFA, unde administrator este tatăl meu, manager de transport poate fi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu impreuna cu sotia detinem o firma de transport,unde ... Emanym Emanym Buna ziua! Eu impreuna cu sotia detinem o firma de transport,unde suntem ambii angajati ca si soferi. Intrebarea este daca sotia poate fi Manager de ... (vezi toată discuția)
Pot fi manager de transport persoane la o firma fără a fi angajatul ... Bogdanelerc Bogdanelerc Pot fi manager de transport persoane la o firma fără a fi angajatul sau administratorul acesteia? (vezi toată discuția)