avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura normală a poliției ori hărțuire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura normală a poliției ori hărțuire?

Am niște probleme legat de tulburarea liniștii publice (poveste veche, lungă, mediu rural). De cîteva ori am depus plângeri/petiții legate de asta (unele online, am observat însă că domnii polițiști se enervează pentru că astfel aveau mai multe acte de făcut și, ca să nu mi-i pun în cap, unele depuse direct la secție).

De fiecare dată însă, după ce depun plângerea, sunt chemat pentru „clarificări”. O oră cel puțin în care mă pun să povestesc ce și cum, să dau o altă declarație care nu aduce nimic, dar absolut nimic în plus față de cea inițială. Și bineînțeles că au program de bugetari, adică eu trebuie să-mi iau concediu în acea zi.

Este normal ori încearcă să mă facă să renunț? Există o lege ori o procedură?

Când i-am întrebat mi-au dat un răspuns extrem de evaziv urmat de amenințarea cu amenda în caz că nu mă prezint când sunt chemat.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2025
sam91, utilizator
Cel mai recent răspuns: sam91 , utilizator 13:20, 25 Aprilie 2025
Este normal ca organele de urmarire penala sa va solicite clarificari atunci cand este cazul!
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" a scris:

Este normal ca organele de urmarire penala sa va solicite clarificari atunci cand este cazul!

Dar nu exista nimic în plus de declarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca niste plangeri bine documentate impotriva unor polististi ... Vali P. Vali P. Daca niste plangeri bine documentate impotriva unor polististi pentru abuz in serviciu sunt trimise sau ,,pasate,, la Parchet de catre sectia de politie unde ... (vezi toată discuția)
Sesizare fara numar inregistrare sau respinsa aelemarac aelemarac Buna ziua, 1. Este normal ca o sesizare adresata unui politist (sef de post) dintr-un sat sa nu primeasca numar de inregistrare, si, la procuratura orasului ... (vezi toată discuția)
Polițiștii chemați pentru deranjarea liniștii publice nu au făcut nimic ElenaMuntean ElenaMuntean Bună ziua, Doresc să vă prezint următoarea situație: De vreo 4 ani suntem deranjați în mod constant de vecinii de deasupra. Aceștia fac ... (vezi toată discuția)