avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua!Am o întrebare și eu: vechime în munca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua!Am o întrebare și eu: vechime în munca 23 de ani ...

Bună ziua!Am o întrebare și eu: vechime în munca 23 de ani și grad de handicap 2 din septembrie 2021 pe boli oculare,când as putea ieși la pensie de limita de vârstă?Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:59, 27 Aprilie 2025
Pentru a vi se reduce varsta de pensionare pe baza handicapului cu 10 ani ( inteleg ca aveti handicap accentuat ) , ar trebui sa aveti indeplinit 2/3 din stagiul complet de cotizare IN CONDITII DE HANDICAP - vedeti art 52, alin (1) lit (b) . Ori , dvs. aveti doar putin mai mult de 3 ani in astfel de conditii . Sa va interesati , poate puteti sa va pensionati pe caz de boala .
Datele postate de d-voastra conduc la -limita de varsta conform anexei 5 aferente lunii si anului de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua limita de pensionare a persoanelor cu handicap accentuat (grad. ii) florina2769 florina2769 Am 43 de ani,15 ani lucrati si as dori sa stiu daca ma pot pensiona dupa noua lege data la sfarsitul anului 2012\\inceputul anului 2013.Nu stiu exact daca a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua .ce știți de pensionarea la limita de varsta in ... Marius Bote Marius Bote Bună ziua .Ce știți de pensionarea la limita de varsta in condițiile art. 52 alin 2 din Codul Muncii ? Persoane cu handicap accentuat. Am făcut cerere ... (vezi toată discuția)
Reducere varsta pensionre pt handicap ulterior calitatii de asigurat Bdhx117 Bdhx117 Buna Ziua, Referitor decizia pronuntata in sedinta din 9 oct 2018 a curtii constitutionale care a ADMIS ca sintagma \"preexistent calitatii de asigurat \" ... (vezi toată discuția)