avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume de familie pe cale administrativa la o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume de familie pe cale administrativa la o perioada ...

Buna ziua!

Va rog frumos, daca mi-ati putea explica cam care ar fi procedura (plus durata, aproximativ) de a-mi schimba numele de familie in cel apartinand sotului, la o perioada dupa casatorie (la data careia mi-as pastra inca numele de "fata").

Am ceva motive intemeiate de a-mi pastra inca numele initial, din prisma jobului actual, insa nu pentru foarte mult timp, dorindu-mi sa il pastrez pentru inca un an, cel mult, apoi sa pot a-mi preschimba numele de familie in cel al viitorului sot (casatoria civila va avea loc curand, anul acesta).

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2025
Bambix, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:12, 28 Aprilie 2025
dureaza cam 2 luni, procedura si actre necesare aveti in link.

[ link extern ]

de retinut ca in cazul unui divort, daca nu vreti numele sotului, va trebui sa schimbati tit pe cale administrativa
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume in urma casatoriei - ulterior emiterii certificatului de casatorie cpin2 cpin2 Buna ziua! Eu m-am casatorit anul trecut insa la momentul acela nu eram convinsa ca imi voi schimba numele, ca urmare certificatul de casatorie include inca ... (vezi toată discuția)
Buna seara.baiatul meu are 10 ani, nu este recunoscut, deci in ... Reli24 Reli24 Buna seara.Baiatul meu are 10 ani, nu este recunoscut,deci in dreptul numelui tatalui are o liniuta.Eu sunt casatorita de 8 ani,iar sotul meu doreste sa il ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie alinutzaalbinutza alinutzaalbinutza Buna ziua, am o mica neintelegere cu viitorul meu sot in ceea ce priveste numele de familie. El are un nume mai ciudata...nu foarte urat dar nici placut, si ... (vezi toată discuția)