avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita Hora Credit
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita Hora Credit

Executare silita Hora Credit

Bună ziua,
În august 2024 am luat un credit de la Hora Credit în valoare de aprox. 3.000 ron.
Astăzi urmează să fiu executat silit pentru o sumă totală de peste 14.000 RON.
Știu că sunt unele legi care ar trebui să limiteze aceste dobânzi de peste 2%/zi.
Pe lângă problema dobânzilor uriașe, mai intervine o altă problemă :
Am fost contactat de un recuperator care m-a amenințat că trebuie să plătesc în următoarea zi o sumă de peste 2.000 RON. Țin să menționez că nu mi s-au prezentat mandat sau orice alt act oficial care să demonstreze că datoria mea a fost cesionată către recuperator.
Am cerut acte doveditoare că datoria mea a ajuns la acest recuperator, dar am primit răspuns că datoria mea este din nou transmisă către Hora Credit. Am cerut detalii despre acest lucru celor de la Hora, dar mi s-a răspuns că nu se mai poate face nimic pentru că deja sunt în curs de executare silită.
Am întrebat la executor și într-adevăr mi s-a dat un număr de dosar.

Există vreun avocat care lucrează cu onorariu de succes ? Sunt 100% că este un caz foarte ușor de câștigat ținând cont de toate legile încălcate atât pe partea dobânzilor cât și pe partea de GDPR.

Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:08, 29 Aprilie 2025
Buna ziua, in primul rand trebuie sa formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de la recpetionarea primelor acte de executare silita, sansele de admitere pot fi evaluate numai dupa stidul documentelor.
Pe de alta parte, daca era atat de usor de castigat, sigur ati fi stiut sa il castigati singur, fara avocat. Avocatii nu lucreaza cu onorarii exclusiv de succes, pentru ca munca depusa nu este gratis si daca tot e asa sigur castigul, nu se jusitifica conditionarea platii onorariului de ”succes”.

Va recomand sa manageriati situatia in care va aflati cu o mai mare responsabilitate, altfel veti ajunge sa va plangeti de rezultat asa cum va plangeti acum de datorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare flaviamihaela flaviamihaela Buna ziua, am un credit de 5000 lei la care nu am mai platit nici o rata din 2009 septembrie. Vineri 28 august a venit de la executor judecatoresc somatie de ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire continuata dupa plata intregii creante LYVIAM LYVIAM Intrebarea mea este: daca suma unei executari silite este in cuantum de 4000 ron (conform Tribunalului, decisa deja de INSTANTA DE JUDECATA ca fiind ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)