avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masa succesorala Trebuie să fac succesiune Bunicul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masa succesorala Trebuie să fac succesiune Bunicul decedat în ...

Masa succesorala

Trebuie să fac succesiune
Bunicul decedat în 1996
Bunica decedata în 1998
Fiica lor decedat în 2012
Nepotul fiul fiicei lor decedat în 2000
Fiul lor decedat în 2024 care este tatăl meu
Mama mea căsătorită legal cu tatăl meu trăiește dar vrea să renunțe la drepturi
Eu care trebuie să fac succesiune și nu știu pe cine trec la defunct pe bunicul ? Și toți ceilalți la masă succesorala ?
Menționez că pământul și casa sint pe bunicul
Am titlu de proprietate cu masuratorile
Și carte funciara pe bunicul mai trebuie și alte documente ? Mulțumesc mult pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:48, 2 Mai 2025
Masa succesorala se refera la bunuri.
Bunurile sunt pe numele bunicului, dar cum au fost dobândite? Ce acte de proprietate are bunicul, mai exact?
Pe bunic îl mostenesc: bunica, fiica și tatăl dvs
Pe bunica o mostenesc: fiica și tatăl dvs
Pe fiica o moștenește: sotul (dacă a fost căsătorită și acesta este în viața) si tatăl dvs, ca frate
Pe tata, îl moșteniți doar dvs, dacă mama renunță.
Deci să cer de la primărie 2 buc de anexa 24 ?
Una pt bunicul care o deschide tatăl meu decedat și una pt tatăl meu care o deschid eu ? Are certificat de moștenitor
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2025
bulzanv, utilizator
4 trebuie.
Câte una pentru fiecare defunct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act notarial!?!? laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna seara Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui) Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa ... (vezi toată discuția)
Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)