avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... bună ziua! Ieri prietena mea,a mers in satul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

bună ziua! Ieri prietena mea,a mers in satul învecinat..a parcat ...

bună ziua! Ieri prietena mea,a mers in satul învecinat..a parcat pe podul unei prietene,nu încurca traficul..dar pe contrasens cum ar veni,dar nu stânjena traficul! A fost chemată din curte, nefiind la volan,ia cerut actele,le-a dat , deși cred că a greșit! Era linie discontinuă. Ia suspendat permisul timp de 60 de zile, amendă,pe dovadă scrie conducere pe contrasens..și nu ia dat nici procesul verbal!
Motivul cred că a fost personal ..! CE POATE FACE IN ACET CAZ?
Din punctul a mai multor persoane cred că sa produs o nedreptate
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2025
Elena0596, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 20:22, 15 Mai 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce e ăla "podul unei prietene " ? E podetul de intrare în curtea respectivă din drumul public ? Dacă da, nu e nici o problemă, manevra de a vira la stânga pe linie discontinua e permisă. Să depună o plângere contravențională, împotriva acelui Proces Verbal, cerând anularea sa, la judecătoria de care aparține, în termen maxim de 15 zile de la data întocmirii PV. Să atașeze în dublu exemplar cu poze printate, de la locul faptei, care să arate că e linie discontinua. Dacă prietena nu știe sa redacteze plângerea, sa plătească un avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2025
latka, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum am văzut ca nu a intrat în posesia PV, probabil nu a vrut să semneze, i se va comunica la domiciliul din buletin, prin poștă (se va ridica de la oficiul poștal cu semnătură), sau afișare la domiciliu. Termenul de 15 zile începe de la data comunicării. Restul e valabil.
Ceva nu e clar în descriere. Daca era parcat pe podeti și nu încurcă circulația, de ce ar fi venit Politia la poarta și să dea amenda, iar pe autorizație să scrie că circula pe contrasens?
"Și marmota împacheta ciocolata". Poveste relatată la mâna a doua. De ce nu postează prietena? Abuzați de bunăvoința oamenilor, care caută să înțeleagă ceva din relatarea unei povești.
Nu e poveste relatată la mâna a doua. E adevărul! Ori ea, ori eu tot acolo! Nu e că ea nu știe ce fac,e langa mine! ! Daca voiați sa ajutați, ajutați cu un sfat. Nu cu răutate

hotumattua a scris:

"Și marmota împacheta ciocolata". Poveste relatată la mâna a doua. De ce nu postează prietena? Abuzați de bunăvoința oamenilor, care caută să înțeleagă ceva din relatarea unei povești.

Alte discuții în legătură

Contestatie pv de circulatie GVS GVS Buna ziua, M-am deplasat pe timp de noapte pe un pod unde circulatia era doar pe sens unic din motivul afaltarii. Nu am facut ocol de drum accidentat de ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare lataretudan lataretudan as dori sa stiu cum procedez pentru o amenda de parcare nepermisa. am primit amenda prin posta. masina a fost imprumutata unui prieten in perioada respectiva. ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 60 de zile pentru circulație pe contrasens. pot contesta sancțiunea cu succes dacă doar am trecut cu roata de axul drumului? teodeny teodeny Mi a fost suspendat permisul auto 60 de zile. motiv am circulat pe contrasens, Pot contesta sanctiunea? am nevoie de permis. Specific ca nu am circulat pe ... (vezi toată discuția)