Bună ziua! Ma aflu într-o situație în care nu mi-am imaginat vreodată sa fiu și de aceea vreau sa va cer sfatul, poate ma puteți îndruma cumva. O sa încerc să fiu cât mai clar și fără multe adăugiri. Locuiesc în aceeași scară de bloc cu părinții mei. Ei la etajul patru (apartamentul pe numele lor), eu la etajul trei ( apartamentul pe numele tatălui, moștenire de la părinții lui). Mai am un frate care stă în apartament proprietate personală. Până acum 10 ani, am locuit cu fratele meu, dar am hotărât sa ne sperăm și fiecare sa aibă viața proprie. Astfel împreună cu el am luat decizia sa îl ajut dându-i avansul necesar pentru apartament și împărțind la plata ratelor pe toată perioada ( eu plăteam jumătate din rata, el jumătate). În urma acestor hotărâri eu rămâneam în apartamentul cu 2 camere în care am crescut amândoi ( moștenirea tatălui) și astfel avea și el un apartament cu 2 camere la care am plătit împreună și toată era fericită. Care este problema mea acum: fratele meu nu mai recunoaște ca I am dat bani de avans și ca am plătit ratele împreună, iar eu nu am nicio dovada pentru ca toate sumele înmânate lui au fost cash, nimic prin transfer bancar, nu am nicio dovadă, chitanță, nimic. Acum eu am vrut sa îmi treacă și mie tata apartamentul în care eu rămăsesem pe numele meu și nu vrea la influențele fratelui meu și nici fratele nu vrea măcar sa îmi dea banii investiți, practic am rămas în aer. Nu mai știu nici toate sumele date, pt ca am mers pe încredere, doar îmi era frate....In fine, pot sa recuperez ceva dacă nu am nicio dovadă? Mulțumesc!
Discutati cu un avocat, in situatiile in care este implicata familia, dovezile se gasesc mai dificil, dar se gasesc. Timpul trece in defavoarea dv., aveti grija la prescriptie etc.
Etsy123
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Ati gresit foarte rau , niciodata sa nu te bazezi pe vorbe care nu au nici o valoare indiferent despre cine este vorba . Neavand nici o dovada sansele d-voastra sunt aproape nule daca nici parintii nu sunt de partea d-voastra . Mergeti totusi la un avocat pentru o consultanta .
Dreptul succesoral
adison
Dupa decesul tatalui meu, si impartirea masei succesorale intre mama si 2 copii, mi-a revenit o cota parte de 3/8 dintr-un ap cu 4 camere. Eu impreuna cu sotia ... (vezi toată discuția)