avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1495 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Organului fiscal a constatat lipsa numerar casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Organului fiscal a constatat lipsa numerar casa

In urma organului fiscal s-a constatat lipsa numerar casa (sold scriptic 1300000 si faptic 0) si doresc sa stiu daca este corecta aceasta operatie:
6588ned=5311 1300000
635ned=446 104.000( 1300000 x8%)

D100 * 104.000
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: violetaanna , utilizator 16:22, 13 Mai 2025
In urma controlului , banuiesc , s-a constatat lipsa banilor.
Notele contabile nu prea sunt in regula., pentru ca nu sunt cheltuieli nedeductibile fiscal ; sunt bani luati cel mai probabil in timp de asociati , asa cum se mai intampla .....; trebuiau facute inregistrari periodice de avans a sumelor din casierie ; depinde si de profiturile care au fost inregistrate periodic, pentru a fi considerate ca fiind distribuite dividende interimare , la fiecare trimestru ; eu consider ca suma ce lipseste din casa ar trebui inregistrata in debitori , apoi gasita solutia adecvata pt.soldarea avansurilor luate de debitorul-asociat/asociati .
Sumele de bani lipsa din casierie se vor inregista (cu aprobarea conducerii) ca si cheltuieli nedeductibile, conform art. 25 alin. (4) lit. d) din Codul fiscal, prin cont 6588 Alte cheltuieli de exploatare, analitic nedeductibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme grave la o sc denisa2011 denisa2011 Buna ziua, Am luat contabilitatea unei sc acum in februarie, problema este ca angajatorul imi aduce absolut toate facturile personale ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou tatiana1 tatiana1 Am acordat din fondul de protocol pe care nu l-am depasit tichete cadou unor clienti fideli.Am facut situatia analitica nume prenume CNP.In CF si in Normele de ... (vezi toată discuția)
Pierdere contabila Cristina Vasile Cristina Vasile Imi puteti spune daca in anul 2007 am avut pierdere contabila( ct.117), cand pot sa o acopar daca in 2008 am avut profit? La sf. anului 2008 sau la inceputul ... (vezi toată discuția)