In urma organului fiscal s-a constatat lipsa numerar casa (sold scriptic 1300000 si faptic 0) si doresc sa stiu daca este corecta aceasta operatie:
6588ned=5311 1300000
635ned=446 104.000( 1300000 x8%)
In urma controlului , banuiesc , s-a constatat lipsa banilor.
Notele contabile nu prea sunt in regula., pentru ca nu sunt cheltuieli nedeductibile fiscal ; sunt bani luati cel mai probabil in timp de asociati , asa cum se mai intampla .....; trebuiau facute inregistrari periodice de avans a sumelor din casierie ; depinde si de profiturile care au fost inregistrate periodic, pentru a fi considerate ca fiind distribuite dividende interimare , la fiecare trimestru ; eu consider ca suma ce lipseste din casa ar trebui inregistrata in debitori , apoi gasita solutia adecvata pt.soldarea avansurilor luate de debitorul-asociat/asociati .
Sumele de bani lipsa din casierie se vor inregista (cu aprobarea conducerii) ca si cheltuieli nedeductibile, conform art. 25 alin. (4) lit. d) din Codul fiscal, prin cont 6588 Alte cheltuieli de exploatare, analitic nedeductibil.
Tichete cadou
tatiana1
Am acordat din fondul de protocol pe care nu l-am depasit tichete cadou unor clienti fideli.Am facut situatia analitica nume prenume CNP.In CF si in Normele de ... (vezi toată discuția)