avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună, Vreau sa divortez. M-am mutat în chirie pt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună, Vreau sa divortez. M-am mutat în chirie pt liniștea ...

Bună,
Vreau sa divortez. M-am mutat în chirie pt liniștea mea. Avem un apartament lucrat cu credit ipotecar. Eu sunt codebitor. Vreau sa știu cum fac sa-mi primesc banii înapoi. El ar vrea sa-mi dea în fiecare luna cate 1000 euro. Eu i-as vrea pe toți odată. Se poate face o refinantare oare?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Preocupati-va , mai degraba , cum puteti iesi din pozitia de codebitor , ca altminteri sunteti raspunzatoare de plata creditului pana la stingerea lui , in solidar cu sotul . Poate doar sa vindeti - cu acordul bancii , desigur - sa acoperiti creditul si sa impartiti ce bani mai raman …
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2025
CHKa, utilizator
Problema nu se rezolva ce vreti Dvs sau cum gândește el. In spate aveți o instituție , care se numește Banca. El e forul superior. Să vă înțelegeți cu banca, după acea vedeți de împărțire.
Daca se poate refinanta sau nu depinde de cel care ramane in contract, ce garantii aduce, ce venituri are, nu putem sti. Dv. insa ar trebui sa mergeti la un avocat si sa il notificati sa negociati cu el. Asa poate sa inteleaga ca aveti dreptul la sulta intreaga odata, nu la plata pe bucatele.
El munceste în Germania. Refuza sa vina in tara pana în octombrie. Când ar trebui sa mergem sa rezolvam la notar. Un avocat mi-a spus ca durează foarte mult cu notificarea mai ales în alta tara și la cât de greu merg lucrurile în tribunal poate dura între 1-2 ani. As prefera sa încheiem pașnic și rapid. Nu e convenabil pt mine sa stau după el dar nu știu cum sa rezolv fără multe bătăi de cap sau stres. As prefera și eu sa-mi dea toți banii odată... :( nu e ușor nici emotional pt niciunul..

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Daca se poate refinanta sau nu depinde de cel care ramane in contract, ce garantii aduce, ce venituri are, nu putem sti. Dv. insa ar trebui sa mergeti la un avocat si sa il notificati sa negociati cu el. Asa poate sa inteleaga ca aveti dreptul la sulta intreaga odata, nu la plata pe bucatele.

Nu stiu ce ar dura in tribunal 1-2 ani... un partaj, da, sigur, si mai mult.
Notificarea dureaza 7-10 zile, cat sa dureze? Ceva imi scapa...
In octombrie cand vine domnul pentru incheiat partajul amiabil, cum il incheiati, stiti? Cum vreti dv. sau cum vrea el? Si daca nu va intelegeti in octombrie, ce variante aveti? Stiti toate acestea? Cat sta in octombrie, daca ramaneti codebitor, ce acte va sunt necesare etc.?
Mare grija, ca sa va iasa bine in octombrie, aranjati-va informatiile, variantele, optiunile...

Alte discuții în legătură

Impartire credite drmon drmon buna ziua, in anul 2014 am facut o refinantare la toate creditele mele si ale sotului. pe aceasta refinantare eu sunt titular iar el e co--debitor. daca ... (vezi toată discuția)
Partaj 1Mihai1 1Mihai1 Am divortat de aproape un an de zile, iar acum suntem in situatia de a face partajul. In mare: avem un apartament achizitionat prin Prima Casa, care, in ... (vezi toată discuția)
Partaj credit cristiana2005 cristiana2005 Va rog sa imi spunei daca in cazul partajului bunurilor comune - constand exclusiv in credit, banca care a acordat crediul are un cuvant de spus pe parcursul ... (vezi toată discuția)