avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună, Vreau sa divortez. M-am mutat în chirie pt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună, Vreau sa divortez. M-am mutat în chirie pt liniștea ...

Bună,
Vreau sa divortez. M-am mutat în chirie pt liniștea mea. Avem un apartament lucrat cu credit ipotecar. Eu sunt codebitor. Vreau sa știu cum fac sa-mi primesc banii înapoi. El ar vrea sa-mi dea în fiecare luna cate 1000 euro. Eu i-as vrea pe toți odată. Se poate face o refinantare oare?
Nu cred ca puteti spera la o refinantare daca nu are venituri in tara . Nici o banca din Romania nu va accepta asta , pentru ca , in caz de neplata , ar fi foarte greu sa-l execute . Poate - mai degraba - sa aduca un alt co-debitor solvabil din Romania ( ca sa va inlocuiasca ) . V-am spus , sulta - ca sulta ( in suma globala sau in rate ) , pricipala dvs. problema va fi ca ramaneti datoare , in solidar , cu cel de care divortati . Iar daca nu plateste , pe cine credeti ca va executa banca ? pe dvs. , ca sunteti la indemana . Desigur , in paralel cu vanzarea apartamentului . Dar prima-prima masura va fi sa execute co-platitorul , in paralel cu sechestrul pe casa .
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2025
CHKa, utilizator
Banca are o garantie in tara, se indreapta direct impotriva imobilului. Dar pentru refinantare se pot face si alte demersuri, nu neaparat in tara. Se poate scapa de credit. Se poate corect si legal sa iasa din contractul de credit si, deci, si din cel de garantie.
De aceea ii spun sa mearga sa discute cu un avocat care se ocupa de partaje, caci sunt demersuri in ordine de facut si nu dureaza putin, uneori 2 luni, alteori 5 luni... depinde de situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire credite drmon drmon buna ziua, in anul 2014 am facut o refinantare la toate creditele mele si ale sotului. pe aceasta refinantare eu sunt titular iar el e co--debitor. daca ... (vezi toată discuția)
Partaj 1Mihai1 1Mihai1 Am divortat de aproape un an de zile, iar acum suntem in situatia de a face partajul. In mare: avem un apartament achizitionat prin Prima Casa, care, in ... (vezi toată discuția)
Partaj credit cristiana2005 cristiana2005 Va rog sa imi spunei daca in cazul partajului bunurilor comune - constand exclusiv in credit, banca care a acordat crediul are un cuvant de spus pe parcursul ... (vezi toată discuția)