avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara Am o întrebare care poate sa mai discutat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara Am o întrebare care poate sa mai discutat aici. Tatal ...

Buna seara
Am o întrebare care poate sa mai discutat aici.
Tatal meu deținea o Întreprindere individuala care se ocupa cu agricultura, el a decedat in urma cu 3 săptămâni, se poate poate prelua firma de ginere sau de sotie sau cei 2 copii?
Noi am vrea sa ducem firma mai departe deoarece are multe contracte pe firma.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 23:10, 7 Mai 2025
Întreprinderea individuală nu are personalitate juridică și se constituie intuitu personae (adica are caracter personal).
În general, dacă a decedat titularul, și Întreprinderea individuală se radiază, II-ul fiind o entitate creată pentru desfășurarea unei meserii/activități pentru care titularul e cunoscut.
Totuși, se poate continua cu moștenitorii, după ce se dezbate moștenirea, dar va trebui schimbata denumirea.
Nu se va mai chema "Popescu Ion Întreprindere Individuală".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moartea întreținătorului - contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere Alice Vanatoru Alice Vanatoru Bună ziua! Am o nelămurire legată de următoarea speță: 2 soți care au 3 copii, au vândut prin contract de vânzare-cumpărare cu clauză de ... (vezi toată discuția)
Continuarea activitatii la o intreprindere individuala cu mostenitorii Margineanmonika Margineanmonika Buna seara, As avea nevoie de ajutor, incat nu primesc nicaieri informatiile pe care le caut. Tatal meu a decedat de 2 sapt. Avea o intreprindere ... (vezi toată discuția)
Raportul dintre i.i. si functia publica. Tavi_S Tavi_S \'na seara ! Ma adresez dvs. in speranta ca ma veti putea lamuri in legatura cu o situatie mai delicata. D-nul Ion Popescu a infiintat o intreprindere ... (vezi toată discuția)