avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Functia de director economic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Functia de director economic

Poate sa detina functia de Director Economic cineva care nu are studii de specialitate in domeniu, nici experienta ceruta de lege , nu este membru CECCAR si nici economist macar, dar s-a numit chiar el Director economic la firma lui ?
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioana Chirita , Consultant fiscal 15:04, 9 Mai 2025
Buna ziua,

Banuiesc ca in functia este necesara pentru semnarea situatiilor financiare anule......caz in care va las mai jos prevederile legii 82

Articolol 10
(2) Contabilitatea se organizează și se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-șef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcție. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare. Prin persoană împuternicită să îndeplinească funcția de director economic sau contabil-șef se înțelege o persoană angajată potrivit legii, care are studii economice superioare și care are atribuții privind conducerea contabilității entității.

Articolul 28
(10) Situațiile financiare anuale și raportările contabile se semnează de către reprezentantul legal, precum și de către directorul economic, contabilul-șef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcție, angajată potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot semna bilanțul daca am studii economice superioare cu licenta? tatiana1 tatiana1 Buna ziua, am studii economice superioare cu licenta si ma angajez pe post de director economic .Pot semna bilantul si raportarile semestriale? In Legea ... (vezi toată discuția)
Semnatura la bilant tikuca tikuca Buna ziua. Pot sa semnez situatiile financiare anuale simplificate daca eu am introdus datele in cursul anului si am studii superioara economice (durata ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant 2017 entitate mica ionela11 ionela11 Buna ziua, Cine poate semna bilantul pentru anul 2017 pentru o entitate mica?....Eu sunt angajata doar economist ...deci nu pot semna (vezi toată discuția)