Poate sa detina functia de Director Economic cineva care nu are studii de specialitate in domeniu, nici experienta ceruta de lege , nu este membru CECCAR si nici economist macar, dar s-a numit chiar el Director economic la firma lui ?
Banuiesc ca in functia este necesara pentru semnarea situatiilor financiare anule......caz in care va las mai jos prevederile legii 82
Articolol 10
(2) Contabilitatea se organizează și se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-șef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcție. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare. Prin persoană împuternicită să îndeplinească funcția de director economic sau contabil-șef se înțelege o persoană angajată potrivit legii, care are studii economice superioare și care are atribuții privind conducerea contabilității entității.
Articolul 28
(10) Situațiile financiare anuale și raportările contabile se semnează de către reprezentantul legal, precum și de către directorul economic, contabilul-șef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcție, angajată potrivit legii.
Semnatura la bilant
tikuca
Buna ziua.
Pot sa semnez situatiile financiare anuale simplificate daca eu am introdus datele in cursul anului si am studii superioara economice (durata ... (vezi toată discuția)