avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM suspendat la cerere Bună seara! Am următoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM suspendat la cerere Bună seara! Am următoarea situație: ...

CIM suspendat la cerere
Bună seara!
Am următoarea situație: am angajat o asistentă la cabinet,cu CIM ,normă întreagă.
La data angajării ea avea un contract individual de muncă suspendat la cerere( concediu fără plată, 3 luni) în alt domeniu + o colaborare PT.
Recent, angajatorul de unde avea contractul suspendat ,i-a cerut să revină la muncă și să stea în preaviz 20 zile.Ea nu dorește să-și reia activitatea acolo.
Ce se întâmplă cu contractul încheiat de mine? Este afectat de faptul că avea un contract de muncă suspendat în momentul angajării la mine?
Poate să refuze reluarea muncii la acel angajator?
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2025
CBM, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 12 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Este valabil c.i.m. cu dvs ..el isi va profuce efectele in continuare.

2. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

3. salariata isi poate depune cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor sau prin demisie.

Cornel Vasile a scris:

1. Este valabil c.i.m. cu dvs ..el isi va profuce efectele in continuare.

2. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

3. salariata isi poate depune cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor sau prin demisie."

Angajatorul insistă să revină pentru a sta 20 de zile în preaviz.Există cadru legal prin care poate fi forțată să se întoarcă la muncă pentru a efectua cele 20 zile de preaviz?
Vă mulțumesc!

Nu este obligatoriu sa stati in preaviz , insa in acest caz exista doua situatii posibile :
- fie incetarea disciplinara a c.i.m. pentru absente nemotivate;

- fie incetarea c.i.m. prin demisie/concediere la expirarea perioadei de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze personalizate cim cata8 cata8 Deseori se intampla ca un salariat sa demisioneze de la locul de munca fara sa-si efectueze preavizul. SE poate cumva obliga ca respectivul salaiat sa -si ... (vezi toată discuția)
Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa ... Chiva53 Chiva53 Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa demisionez si nu vreau sa stau în preaviz poate angajatorul sa ma oblige intr un fel sau sa ... (vezi toată discuția)
Modalitate incetare contract de munca Diaconu_D Diaconu_D Buna ziua, Un salariat vine si lasa demisia (se inregistreza) cu data de incetare a contractului 4 octombrie (respectand preavizul). Parcursul preavizul ... (vezi toată discuția)