avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș

Recent a decedat tatăl vitreg și mama este fără loc de muncă. Întrebarea mea este dacă tatăl vitreg era asigurat și angajat la o firma de 8 ani dar nu era pensionar conform legii mama are dreptul la pensie de urmaș ca sotie văduva?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 21:35, 11 Mai 2025
Da , dar numai cand va implini varsta standard de pensionare , si numai daca au avut cel putin 10 ani de casnicie . Aceasta varsta o puteti afla in anexa 5 a Legii 360/2023 ( o gasiti pe internet ) si este in functie de luna si anul nasterii mamei dvs. Daca nu are inca aceasta varsta , are dreptul la o pensie timp de 6 luni de la deces .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea are 58 de ani si nu a lucrat niciodata, a crescut ... Irinel89 Irinel89 Buna ziua!mama mea are 58 de ani si nu a lucrat niciodata,a crescut 3 copii,tata a decedat.Poate lua pensie de urmaș?cum se procedeaza?va multumesc (vezi toată discuția)
Pensia de urmas si ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor georgeta37 georgeta37 Buna ! Am si eu o intrebare . Mama mea este pensionata de 7 ani si are o pensie de 360 ron . Este vaduva de 12 ani dar nu beneficiaza de niciun ajutor deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotie supravietuitoare iosifk iosifk Buna ziua, Tatal meu a murit anul trecut in noiembrie, era pensionar (58 ani) de circa 7 ani, mama mea nu a mai lucrat din anul 1992, au fost casatoriti de ... (vezi toată discuția)