Buna ziua, am vandut unei persoane acum doua saptamani un autoturism, cu toate formele legale dupa care am radiat autovehicolul. Saptamana trecuta am cumparat un alt autoturism si cand am vrut sa îi fac asigurarea, am aflat ca trebuie sa platesc o suma mai mare pentru ca as fi avut un accident. Interesandu-ma , am aflat ca persoana careia i-am vandut masina a avut un accident, si a prezentat asigurarea mea, pe care eu nu i-am dat-o ( oricum nu era posibil si legal sa o foloseasca). Cum a facut rost de o asigurare nu stiu, dar oricum este un fals. Va rog sa ma sfatuiti ce demersuri as putea face astfel incat acest accident sa nu apara in istoricul meu. Va multumesc anticipat pentru orice sfat.
buky
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Se pare ca in Romania asigurarea RCA este pe masina nu pe cine conduce, era bine sa cereti anularea RCA a doua zi dupa ce ati vandut masina. ,, Nu există o formulă specială pentru RCA pentru oricine conduce mașina, ci este o asigurare a proprietarului vehiculului, care acoperă daunele provocate de orice șofer care conduce acel vehicul, indiferent de vârstă sau experiență"
An6ra46
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ceva nu suna ok. În primul rand, un dosar de dauna RCA figurează în istoric, doar după ce se finalizează, ceea ce nu prea are cum sa dureze doar 2 saptamani. Si eu am avut un accident în 2019, chiar la o luna după ce am făcut RCA, dar când am refăcut în 2020 asigurarea, încă nu mi-a fost schimbata clasa bonus-malus, doar la asigurarea din 2021 am trecut de la B1 la M1 parca. Cereți un certificat de daunalitate la BAAR si vedeți exact de când este accidentul.
Acum exista despăgubire rapida pe RCA. Care poate fi platit in câteva zile. Și transferat în sistem în baza căruia se calculează bonusul sau malusul. Daca Dvs ați vandut mașina și nu ați dat asigurarea din baza de date se poate verifica existenta acestuia. Dvs după vânzare trebuia să inițiați suspendarea poliței RCA, Daca nu ați făcut înseamnă că vina e a Dvs. Dacă ați fi anulat polița RCA nu ați fi ajuns în situația asta. Suportați consecințele. Puteți denunță și acum dar nu se știe cum vor percepe cei de la asigurări.
Bonus rca
nutyca_71
Buna ziua, am si eu o nelamurire,ma puteti ajuta? La masina veche am avut bonus B13 (la rca)in timp ce la masina noua am luat-o de la B0.La masina veche nu am ... (vezi toată discuția)