avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termenul de depunere petitie include Posta Romana? ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termenul de depunere petitie include Posta Romana? Bună ziua. ...

Termenul de depunere petitie include Posta Romana?

Bună ziua.

Nu reușesc să mă clarific dacă termenul de depunere a unei Petiții include și Poșta. De exemplu, dacă Termenul de depunere de 30 zile - în maxim a 30-a zi Petiția trebuie să fie înregistrată la instituția respectivă sau depusă la Poștă?
În ce lege se clarifică asta? Știu că O plângere contra unei soluții de la Parchet trebuie depusă în 20 zile și poate fi depusă la Poștă în maxim a 20-a zi, nu contează când ajunge. Dar e un act față de ceva existent deja.
Cum este la celelalte Petiții, Sesizări, Reclamații etc, cum se consideră termenul Sesizării - Petiție inițială? Legile spun 30 zile, 90 zile depinzând de Petiție dar se consideră depusă în termenul respectiv dacă e depusă la Poștă sau doar dacă e înregistrată la instituția respectivă?

Mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2025
miha2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:16, 17 Mai 2025
Cred că mi se aplică ce scrie la [ link extern ]

CAPITOLUL III
Nulitatea actelor de procedură
Art. 183
Actele depuse la poştă, servicii specializate de curierat, unităţi militare sau locuri de deţinere
(1) Actul de procedură depus înăuntrul termenului prevăzut de lege prin scrisoare recomandată la oficiul poştal sau depus la un serviciu de curierat rapid ori la un serviciu specializat de comunicare este socotit a fi făcut în termen.

Mie mi s-a pus răspuns că am depășit termenul deși depusesem la Poștă în ultima zi a termenului. Mai pot face ceva acum? Mulțumesc.
Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația să comunice petiționarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiției, răspunsul, indiferent dacă soluția este favorabilă sau nefavorabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen intampinare apel 15 zile. cum se calculeaza termenul de ... inam_ro inam_ro termen intampinare apel 15 zile. Cum se calculeaza termenul de 15 zile incepand cu data primirii pe 20 mai , dacă se trimite prin posta? (vezi toată discuția)
Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)
Institutiile statului in cat timp trebuie sa-ti dea un raspuns la o problema ridicata ? sd sd Am depus la secretariatul scolii unde am catedra, un dosar privind reincadrarea pe post conform Ordinului Ministrului Educatiei, nr. 3235 din 09.02.2010. ... (vezi toată discuția)