avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda nesemnata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda nesemnata

Buna ziua, Am fost oprita pe o străduță mica si îngustă cu sens unic din comuna Pantelimon de catre un politist local, i-am înmânat CI si mi-a comunicat ca voi primi acasa procesul verbal cu 2 puncte amenda, insa nu mi-a inmanat nimic . Am primit dupa o săptămâna la posta amenda completata de dansul la sediu insa specifica ca nu are martor si nici semnătura mea ! Intrebarea este daca este legal si daca am sanse in cazul unei contestatii acand in vedere ca nu este semnata de mine. Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 09:26, 19 Mai 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principiu da, daca nu a avut de unde sa ia martor. Faptul ca nu e semnata de dvs. nu e o problema. Inteleg ca nu aveti nimic de obiectat, legat de motivul contraventiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2025
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate mă înșel eu, dar știu că polițistul local nu are dreptul să te oprească în trafic. Dacă da, PV-ul este lovit de nulitate.

latka a scris:

In principiu da, daca nu a avut de unde sa ia martor. Faptul ca nu e semnata de dvs. nu e o problema. Inteleg ca nu aveti nimic de obiectat, legat de motivul contraventiei.

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 335/2022 si Legea 155/2010 a poliției locale spun ca politistul local nu are dreptul să oprească și să controleze mașini în trafic, exceptând situațiile în care șoferul circulă pe sens interzis, oprește sau staționează neregulamentar, dacă are gabarit depășit sau circulă în zone unde nu are drept. În aceste cazuri, polițistul local poate aplica sancțiuni contravenționale.
Mulțumesc pentru precizare, chiar nu știam precizarea cu circulația pe sens interzis. Am fost martorul unei scene în care, la mine în cartier, poliția locală stătea la capătul unei străzi cu sens unic, și oprea participanții la trafic. Nu-i amenda, îi avertiza; tocmai se trecuseră multe străzi la circulația cu sens unic, care a mai decongestionat traficul. Eu eu eram convins că polițiștii comiteau un abuz...

petrucelmare a scris:

Legea 335/2022 si Legea 155/2010 a poliției locale spun ca politistul local nu are dreptul să oprească și să controleze mașini în trafic, exceptând situațiile în care șoferul circulă pe sens interzis, oprește sau staționează neregulamentar, dacă are gabarit depășit sau circulă în zone unde nu are drept. În aceste cazuri, polițistul local poate aplica sancțiuni contravenționale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare contraventie SfetcuArabela SfetcuArabela Buna seara, Imi pare rau pentru lungimea mesajului dar va rog frumos sa il cititi pentru a intelege situatia. Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati si pe ... (vezi toată discuția)
Restrictionare acces strada infundata Tello Tello Buna ziua, Vin la dumneavoastra cu urmatoarea problema: Deoarece locuinta mea se afla pe o strada cu o latime de 3m si lungime de ca. 100m am solicitat si ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda contraventionala politia locala sect 4 gabone88 gabone88 Buna ziua, in data de 14.08.2018, am fost oprit si sanctionat de un politist din cadrul Politiei Locale Sector 4, pe motiv ca ma deplasam pe o strada cu sens ... (vezi toată discuția)