avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme intabulare deoarece cadastrul nou diferit de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme intabulare deoarece cadastrul nou diferit de cel vechi

Am construit o casa noua pe locul casei mele vechi in Bucuresti. Acum incerc sa fac intabularea la OCPI - Oficiul de Cadastru si Intabulare Imobiliare Bucuresti, dar sunt refuzat pentru ca se pare ca noul cadastru e mai mare cu 5 metri decat cel vechi. Motivul este ca acum multi ani in urma, mai bine de 40 de ani, primaria a tras un gard in spatele mai multor case, dintre care si a mea, pentru a delimita casele de ce era atunci terenul scolii. Am fost trimis de OCPI la Primaria Bucuresti pentru a obtine de la ei o declaratie ca acei 5 metri nu sunt detinuti de primarie. Primaria refuza categoric sa imi dea, mi-a spus sa ii cer cadastristului sa faca noi masuratori care sa fie in concordanta cu vechiul cadastru. Cadastristul refuza, spune ca e ilegal si nu-si poate risca autorizatia. Doamna de la primarie mi-a zis sa gasesc un nou cadastrist. Mi se pare ca sunt pedepsit de institutille statului fara sa fi facut nimic gresit. Daca refac cadastrul incat sa se omita acei 5 metri, nu fac ceva ilegal? Am vreo garantie ca OCPI imi va accepta un cadastru revizuit, nu va pune intrebari?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:31, 17 Mai 2025
Buna ziua

Poate intr-adevar primaria a gresit cand a montat acel gard si ati "primit" 5 metri in plus. Acum nu mi-e clar despre ce 5 metri vorbim. E vorba de 5 metri patrati in plus la suprafata fata de ce aveati inainte? Sau e vorba de 5 metri ale unei laturi?

In orice caz, ca sa rezolvati problema trebuie sa faceti un gard in spate in asa fel incat masuratorile sa coincida cu cele din vechiul cadastru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru gresit LadyInRed LadyInRed Buna ziua, Am o problema si anume un cadastru efectuat gresit, sau cel putin asa banuiesc. Mama mea a mostenit prin donatie un teren in suprafata de 25.000 ... (vezi toată discuția)
Intabulare cu cadastru vechi flora22 flora22 As dori sa stiu daca se poate face intabularea daca am deja un cadastru mai vechi. blocul s-a termoizolat, asa ca, unele masuratori s-au schimbat. 1. Se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! mă aflu într-o situație mai complexă dar o să ... Sofia12345 Sofia12345 Bună ziua! Mă aflu într-o situație mai complexă dar o să încerc să relatez pe scurt. În 2023 am moștenit o casă iar în iunie aceluiași an am ... (vezi toată discuția)