avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata impozit pentru masina achizitionata din UE, ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata impozit pentru masina achizitionata din UE, neinmatriculata in Romania.

Buna ziua!

Am achizitionat o masina in cursul anului trecut ( 21.03.2024), masina ce a fost achizitionata in scopul de a fi inmatriculat ca si retromobil.

Deoarece aceasta este o masina clasica, ce a necesitat intense reparatii si modificari, nefiind apta de a fi condusa legal pe drumurile noastre pana la remedierea problemelor, abia acum, mai bine de un an mai tarziu, am ajuns in punctul in care trebuie sa incep efectuarea actelor masinii.

Intrebarea mea catre dvs., deoarece primesc informatii conflictuale, avand in vedere ca masina nu are inca acte de romania, in momentul depunerii actelor fiscale, o sa fiu nevoit sa platesc impozitul pentru o masina care practic este radiata in acest moment (fiind tinuta numai pe spatii private, in garaje) pentru anul in curs? Are o motorizare foarte mare (4997 cm cubi) si nu este ceva ce as vrea sa platesc pentru o masina care, oricum, urmeaza sa devina vehicul istoric.

Va multumesc,
Daniel Negrea

Alte discuții în legătură

Am condus fara sa stiu o masina radiata in austria darius_darika darius_darika Salut.Am condus o masina inmatriculata in austria pe teritoriul tari noastre timp de un an si jumatate,masina a fost radiata iar eu nu am stiut eu imi plateam ... (vezi toată discuția)
Achizitionat auto fara niciun fel de act Andreaspaun Andreaspaun Salutari! De curand am cumparat o masina clasica in curs de reconditionare. M-am decis s-o iau ca sa duc proiectul mai departe, insa masina n-are nici macar un ... (vezi toată discuția)
O masura deja luata, mai poate fi luata inca o masura dupa mai mult de o luna dezile si ptr aceeasi fapta? lucianicoleta lucianicoleta am condus un autoturism marca BMV pe data de 10 iunie intr-o comuna unde locuiesc. Deoarece eram candidat la alegerile locale, actualul primar mi-a facut ... (vezi toată discuția)