avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Achizitionat auto fara niciun fel de act
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Achizitionat auto fara niciun fel de act

Salutari! De curand am cumparat o masina clasica in curs de reconditionare. M-am decis s-o iau ca sa duc proiectul mai departe, insa masina n-are nici macar un singur act. De proprietar nu pot da. Dpdv juridic exista vreo posibilitate? Ma indoiesc. Dar as putea cumpara actele unei alte masini identice la caracteristici si sa i le atribui asteia a mea ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:57, 12 Noiembrie 2015
cel mai bine va lamuresc cei de la RAR ca e de competenta lor. sa atribui actele altei masini ar fi o ilegalitate (fals, uz de fals, ..etc) masinile "de epoca" au statut aparte si cred ca nu ai nevoie sa ajungi la probleme cu legea. mergi la cei atestati pr RAR si veti gasi cele mai competente raspunsuri si solutii.
Cand ati achizitionat masina,nu ati constatat inexistenta documentelor?
Ce fel de document de achizitie ati incheiat in lipsa documentelor bunului mobil?
Vehiculul detine numere de inmatriculare?
Daca masina este inmatriculata in Romania pentru reconstituire evidenta si obtinere documente ,este necesar sa contactati SPR evidenta auto care detine registru special cu datele tuturor vehiculelor inmatriculate de la momentul puneri in circulatie
Varianta achizitiei de acte ale altei masini nu este legala
Este necesar identificare la RAR,omologare,eliberare certificat de autenticitate
Va multumesc amandorura pentru raspunsuri. Mi-am asumat a cumpara masina fara acte crezand ca exista solutii de imatriculare. Acum, ce sa zic... Cred ca mai mult ca sigur se poate identifica la evidenta auto,dar ulterior, am auzit si variante potrivit carora masinile fara acte sunt oprite definitiv si pentru totdeauna a mai putea fi imatriculate ,aceasta si daca le fac cunoscuta problema mea. Mi-e frica sa n-o fac de oaie definitiv... De aceea va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc mult de tot!
Din pacate Dvs. in acest moment sunteti posesorul unei "machete" reale scara 1:1.
Despre dreptul de a circula pe drumurile publice.... ma abtin !
Incercati sa gasiti oameni intelegatori la DRPCIV si RAR sa caute dupa seria sasiu un eventual istoric al masinii.
Succes.
BraveHeart a scris:



Incercati sa gasiti oameni intelegatori la DRPCIV si RAR sa caute dupa seria sasiu un eventual istoric al masinii.



Aveti dreptul legal sa solicitati oficial relatii despre vehicul la SPR evidenta auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinamtriculare mașina radiată Stefan.enache Stefan.enache Salutari! Dețin o mașina care a fost radiată la cerere cu dovada de depozitare. Am toate actele: cartea mașinii in original, adeverința de depozitare, ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru a inmatricula legal o masina cu civ falsa, dar nefurata? SHAMMY SHAMMY Am achizitionat de curand un autoturism, punandu-mi-se la dispozitie la momentul cumpararii acte false, respectiv cartea de identitate a masinii. Talonul auto, ... (vezi toată discuția)