avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere femei care au optat pentru pensionare la 65 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere femei care au optat pentru pensionare la 65 ani

Lucrez la o regie in subordinea unei primarii. In iunie 2023 am optat, femeie fiind, sa-mi continui activitatea pana la 65 ani, pana in 2026. Pe motiv ca se doreste o reorganizare sunt disponibilizati pensionarii care au un contract de munca pe perioada determinata si eu si colega mea care am optat sa ne continuam activitatea pana la 65 ani, considerandu-se ca varsta noastra de pensionare a trecut, ca este de 62 ani si o luna in cazul meu (conform tabel) si nu mai am de ce sa-mi continui activitatea. Este legala concedierea noastra? Consider ca aceasta masura, in ceea ce ne priveste pe mine si colega mea, este abuziva si discriminatorie!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 3 Iunie 2025
13 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs, puteti depune dosar de pensie si primi pensie. Angajatii care nu indeplinesc conditii de pensionare, sunt concediati si nu primesc pensie. Cum credeti ca este omeneste vorbind !?
Concedierea in baza a ce articol va avea loc?
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca totusi doriti inca sa lucrati si capabilitatile sunt bune, incadrati-va intr-o firma privata.
Concedierea nu are la baza un articol din lege, spune doar ca mi-a trecut varsta de pensionare de 62 ani si 1 luna. Nu i-a in calcul faptul ca am optat sa lucrez pana la 65 ani.
Orice incetare a unui c.i.m. are un tem,ei legal ... aveti cerere depusa pentru continuarea activitatii ?

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am 2 joburi . am sunt născută pe data de 21,10,1962. ... Tudose Angelica Tudose Angelica Bună ziua! Am 2 joburi . Am sunt născută pe data de 21,10,1962. Lucrez din aprilie 1983. Știu ca varsta de pensionare in cazul meu este 62 ani și 4 ... (vezi toată discuția)
Depunerea cererii de pensionare - personal didactic de predare profesor_10 profesor_10 Potrivit metodologiei privind mobilitatea personalului didactic de predare, cadrele didactice care îndeplinesc condițiile de pensionare la 1 septembrie 2025, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, 1. În cazul unei salariate care a îndeplinit varsta ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 Buna ziua, 1. În cazul unei salariate care a îndeplinit varsta de pensionare si are stagiu de cotizare care a depus o cerere de continuare a activității ... (vezi toată discuția)