avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, În 1996 ,am făcut schimb cu un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, În 1996 ,am făcut schimb cu un apartament dobândit ...

Bună seara,
În 1996 ,am făcut schimb cu un apartament dobândit cu legea 112..în acest imobil locuiam 7 familii .Imobilul are S+P+1+2+la mansarda 5 camere de serviciu +pod .3 apartamente +1 camera de serviciu ,au fost cumpărate cu legea 112 ,iar 3 apartamente +4 camere de serviciu au fost retrocedate .În 2015 proprietarul a văndut cele 3 apartamente cu cele 4 camere de serviciu. În 2018 am fost data în judecata de noul proprietar ,pentru revendicare pod .Acel pod era compartimentat, aveam fiecare proprietar câte o camera ,pentru depozitare și uscat de rufe..Când i a fost retrocedata casa ,printr-o decizie de la primar ,a fost trecut cele 3 camere ,3 pivnite la subsol și Mansarda .nespecificand ce se afla la Mansarda-Pod .Individul fiind o persoană influenta și cu mare trecere la notar și multe modificări prin cadastru ,acte ,etc.In acel act de vânzare era trecut acele 3 apartamente și la Mansarda -Pod,era enumerat ,camera,camera,camera ,camera, vre-o opt -noua,.(patru fiind camere de serviciu și restul podul)A făcut cadastru ,după cadastru inclusiv la pod ,cu modificării de metraj,deoarece nu a venit de la cadastru sa facă măsurători. NU AVEA CUM ,cheile erau la mine ,podul închis. Am cerut expertiza sa le demonstrez ca este pod și nu Mansarda, Expertiza a arătat ,exact ca și în autorizația de construcție, ca sunt 5 camere de serviciu și restul pod .Cu toate acestea am pierdut procesul la fond,apel ,recurs .În acest proces ,am fost eu și copii mei ,care ei nu aveau nici o calitate in acest proces ,deoarece nu am dezbătut succesiunea.,,proprietatea fiind pe numele meu și a soțului decedat în 2016..Eu fiind persoana cu handicap am fost obligata sa plătesc ,taxa de timbru,atâtea cât și copii.. Au făcut un contract fictiv de închiriere cu o firma de termopane, pe acel spațiu ,fără gaze,apa,toaleta.Am depus poze la dosar sa vadă cum arata spațiu, oe care l-a închiriat ,dar ....În acel contract de închiriere era specificat cum preda spațiu asa sa -l primească. Nu era trecut la ce îl folosea ,dacă era închiriat ca și atelier sau depozit trebuia semnătura proprietarilor .Am fost obligata de judecător, atât eu cât și copiii sa plătim 3600 euro despăgubiri, ca vezi doamne ,nu a putut închiria.Au fost copiii băgați la cheltuieli de judecata .5 ani au fost taraiti copiii prin sălile de judecată. Copiii au judecătoarei ca ei nu au nici o calitate în acest proces ,deoarece, nu e dezbătută succesiunea, nu au acceptat succesiunea nici măcar tacit .Ei au considerat, dacă au adresa de domiciliu la mine sunt și moștenitori, chiar dacă nu locuiesc cu mine și doar trec foarte des deoarece sunt bolnava și fără un picior .Am pierdut procesul, am predat acel pod În ziua când trebuia sa dau în primire acel pod ,luând lucrurile soțului meu (acolo erau depozitate după deces) ,am găsit în actele lui un testament cu semnătura olografa ,unde ii lasă drept moștenire camera de la mansarda și folosirea acelui pod ,surorii mele ,. unde ma ruga sa duc la bun sfârșit acest testament ,ca semn de recunoștință pentru sora mea ,deoarece am fost sprijinita financiar și fizic.Am dat testamentul surorii mele și ea a cerut revizuirea dosarului .Am pierdut și fond și apel ,.Pe fond mi-a spus ca nu e dezbătută succesiunea, la apel nefondat .Sunt foarte multe abateri în acest proces ,este chemat vânzătorul contra mea cumpărătorul...Va rog sa-mi spuneți unde pot merge in audienta ,deoarece ,am conturi blocate ,cheltuieli de judecata ,de pește 40000 lei Abuz în serviciu, nu pot crede ca se poate asa ceva ,,tu ca judecător sa-i obligi ,sa-i faci fără discernământ, sa decizi în locul lor ,dacă doresc sa accepte o moștenire sau nu .Scuzati-ma dacă nu m-am exprimat bine . Va mulțumesc.!,.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O astfel de situație complexa nu.poate fi lamurita pe un forum.Ar trebui ca un av sa studieze toate hotărârile pronunțate pt a intelege exact situația de fapt susținerile părților raționamentul instantei.Se pare ca ați uitat de cai de atac,cai de atac extraordinare etc.Nu aveți cui sa va plangeti o hotărâre judecătorească definitiva nu poate fi cenzurata de alte instituții.Daca ați avut avocat ar fi fost indicat ca acesta sa va fi spus dacă sunt sau nu șanse etc.O a doua opinie înseamnă o consultație dar greu de crezut ca se mai pot identifica la acest moment soluții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea de 30 de ani - contra unei hotarari definitive de revendicare imobiliara picassoo picassoo Buna ziua, Ieri am pierdut recursul cu toate ca am invocat in recurs uzucapiunea de 30 de ani pe codul civil din 1864, ni s-a spus ca e tardiv invocat, ceea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua detin un apartament intr-o curte cu doua corpuri de ... olimpului olimpului Buna ziua detin un apartament intr-o curte cu doua corpuri de cladireA si B ,construite in perioade diferite (1865-1939) .In fiecare cladire sint doua ... (vezi toată discuția)
Cote indivize pod avb_grup avb_grup Buna ziua, Intr-un imobil care are demisol parter, etaj si pod (mansardat partial) exista initial un singur proprietar, dupa moartea caruia raman [b]doi ... (vezi toată discuția)