avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! Am avut un contract de chirie cu un ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! Am avut un contract de chirie cu un cetățean străin ...

Buna ziua! Am avut un contract de chirie cu un cetățean străin pe o perioadă de 1 an. In baza acestui contract , cetateanu străin a obținut Certificatil de rezidenta de la IGI (pe Certificat apare adresa din contractul de chirie). Certificatul de rezidenta este eliberat pe o perioadă de 5 ani, iar între timp contractul de chirie a încetat. Îmi puteți spune cum as putea solicita fostului chiriaș schimbarea adresei din certificat (am avut discuții cu el dar până acum nu a făcut nimic). Trebuie sa comunic eu la IGI că acel contract a încetat? Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 17:05, 21 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
IGI nu emite certificate de rezidenta. Eventual ANAF intradevar elibeareaza certificat de rezidenta fiscala. Pemisul de sedere/ cartea de rezidenta cu care se legitimeaza cetateanul strain avand o valabilitate de 5 ani emis de IGI se preschimba la expirarea acesteia eventual anterior in cazuri speciale si expres prevazute de lege. Schimbarea locuintei declarate la emiterea cartii de rezidenta obliga cetateanul strain conform art.13 alin 1 lit a din OUG nr 194/2002 să declare la formațiunea teritorială a Oficiului Român pentru Imigrări, care le-a acordat dreptul de ședere, următoarele:
orice modificare intervenită în situația personală, în special schimbarea numelui, a cetățeniei, a domiciliului sau reședinței...etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta angajat din ue RENATINA RENATINA BUNA SEARA LOCUIESC DE 3ANI CUN CETATEAN ITALIAN EU AM DOMICILUL STABIL BRASOV CUM POT FACA RESIDENTA PT EL PENTRU CA VREA DSA LUCREZE IAR PT ANGANJAT CERE ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ue - avem in vedere angajarea unui cetatean italian care lucreaza ... gabriela.covaliu gabriela.covaliu Avem in vedere angajarea unui cetatean Italian care lucreaza si locuieste in Romania de mai multi ani si care dispune de: a. Certificat de inregistare emis de ... (vezi toată discuția)
Drept de sedere permanent Cezary Cezary Va rog, poate sa imi spuna cineva unde pot merge in audienta pentru a cere drept de sedere permanenta? Eu am drept de sedere temporara, obtinut acum 2 ani. ... (vezi toată discuția)