avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Atac la persoană pe Facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Atac la persoană pe Facebook

Bună ziua!
Mă confrunt cu o situație neplăcută și aparent am ajuns într-un punct în care nu întrezăresc opțiuni pentru rezolvare.

În urmă cu două-trei săptămâni am fost avertizat de prieteni asupra faptului că pe o pagină de Facebook mi-a apărut imaginea, anume o fotografie pe care o postasem în trecut pe contul personal de Facebook, cu o descriere nepotrivită.

Am intrat pe respectiva pagină și am descoperit că s-a adeverit acest fapt, iar descrierea făcută era de-a dreptul scandaloasă: mi se atribuiau comportamente și atitudini politice pe care nu le-am exprimat niciodată în mediul online și care (culmea!) sunt contrare propriilor orientări, fiind la polul opus de ceea ce consider a fi potrivit pentru societatea din care fac parte.

Pe scurt, niște mizerii și un atac la persoană de toată frumusețea. Am raportat postarea și de fiecare dată Facebook mi-a răspuns că nu a șters-o, astfel am ajuns să epuizez aceste opțiuni pe care această rețea online mi le-a oferit.

Personal, sunt uimit deoarece este un atac abject, sunt acuzat că aș fi agent de influență al Rusiei, că aș fi un militant extremist, chestiuni care se află la polul opus al structurii mele, eu fiind o persoană neimplicată în argumentări politice în mediul online în ultimii ani și oricum legăturile mele cu Rusia sau cu extremiștii din România sunt inexistente și incompatibile cu structura mea și preocupările mele.

Găsesc șocant faptul că Facebook vehiculează acest concept de „standarde ale comunității”, dar permite astfel de ticăloșii. Se poate face ceva legal în acest sens? Există la nivelul instituțiilor Uniunii Europene vreun departament care se poate implica într-o astfel de problemă?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2025
Catalin.A., utilizator
Cel mai recent răspuns: adriamia , utilizator 08:58, 22 Mai 2025
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta ar fi cenzura. A fost practicată de FB în perioada Biden. După ce li s-a frecat ridichea, FB a redevenit mai liberal. Dacă imaginea dvs contează așa mult, îl puteți acționa în instanță pe utilizatorul cu pricina. E vorba de atitudini între adulți, iar FB este canal de comunicare
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2025
adriandimitriu, utilizator
Vă mulțumesc!
Cum aș putea să acționez în judecată pe cineva care nu își dezvăluie identitatea și a creat o pagină care nu conduce la informații ce ar putea dezvălui identitatea celor care o întrețin? Aceasta este o altă componentă a ceea ce Facebook numește "standarde ale comunității".

adriandimitriu a scris:

Asta ar fi cenzura. A fost practicată de FB în perioada Biden. După ce li s-a frecat ridichea, FB a redevenit mai liberal. Dacă imaginea dvs contează așa mult, îl puteți acționa în instanță pe utilizatorul cu pricina. E vorba de atitudini între adulți, iar FB este canal de comunicare

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raportați contul nu doar acea postare la FB. Si mai vorbiți cu prieteni să fiți măcar vreo 10 care raportează
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn, daca vreti sa faceti dreptate pe fb va veti irosi timpul, nervii si banii. Chestiunile astea cu RU sunt trendy in perioada asta si nu intru in amanunte. Cred ca e mai simplu sa va stergeti contul si sa va faceti altul fara poze personale, sau sa modificati contul existent in sensul descris fara date despre dumneavoastra. Intr-adevar accesul la justitie in RO este neingradit, numai ca este consumator de nervi, timp si bani nefiind gratis. Decizia va apartine. Succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fb sterge doar dupa extrem de multe insistente si timp pierdut conturile false, daca le va sterge vreodata. De regula are de suferit cel care le raporteaza, riscand sa aiba contul blocat de catre Fb, iar conturile false sunt mentinute bine-mersi. Dovezile sunt irelevante pentru Fb. Sugestia lui ibn, de a sterge contul si crea altul, e solutia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-au dat drepturi de admin pe o pagină de facebook și m-am trezit cu bani luați din cont. cum e posibil așa ceva? marcel.damaschin marcel.damaschin Crearea, permiterea accesului, insotite de dreptul de \"administrare\" nu trebuie sa fie insotita de drepturi si obligatii ale initiatorului, creatorului, ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa dau in judecata facebook? invodkawetrust invodkawetrust Ce au facut ei exact este sa lase un utilizator sa puna o poza, public, cu o persoana eviscerata de un tren, am dat report la respectiva fotografie iar ... (vezi toată discuția)
Pagina creata unui minor pe facebook in care este batjocorit ELENA GABRIELA ELENA GABRIELA Va rog sa ma ajutati care-i instante sa ma adreses ...cea civila sau cea penala. Copilului meu in varsta de 13 ani...alti colegi mai mari i-au furat pozele de ... (vezi toată discuția)