avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara.Tatal meu doreste sa solicite o adeverinta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara.Tatal meu doreste sa solicite o adeverinta pentru ...

Buna seara.Tatal meu doreste sa solicite o adeverinta pentru sporurile de noapte, la societatea care detinw arhiva firmei unde a lucrat.Dna de acolo i a sugerat sa ii elibereze o adeverinta de venituri..Ce il ajuta mai mult la depunerea dosarlui de pensionare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: TGMariana , utilizator 12:15, 24 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt modele diferite de adeverinta:
- adeverinta de venituri brute realizate, plătite din fondul de salarii, asupra cărora s-a datorat, potrivit legii, contribuția de asigurări sociale de stat - anexa 6 la Legea 360/2023

- adeverinta spor pentru munca prestată în timpul nopții - anexa 15 la Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii

In opinia mea, optati pentru prima adeverinta.

Buna ziua.Va multumesc pentru lamurire.Adeverinta pentru venituri il costa in jur de 2800 lei ca sa o obtina de la firma care detine arhiva. El spera ca se merita acest efort .Abia peste 2 ani va iesi la pensie tatal meu. Muttumesc.
Cornel Vasile a scris:

Sunt modele diferite de adeverinta:
- adeverinta de venituri brute realizate, plătite din fondul de salarii, asupra cărora s-a datorat, potrivit legii, contribuția de asigurări sociale de stat - anexa 6 la Legea 360/2023

- adeverinta spor pentru munca prestată în timpul nopții - anexa 15 la Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii

In opinia mea, optati pentru prima adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie Daniel  Mocanu Daniel Mocanu Problema- Ce se intampla in situatia in care Casa de Pensii refuza acoradrea unor sporuri (grupa de munca/spor de noapte) pentru motivul ca adeverinta depusa ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru munca prestata in timpul noptii Doina Elena Doina Elena Va rog sa imi spuneti daca sumele platite pe statul de plata pentru ore de noapte, in perioada 1979-1990, au facut parte din baza de calcul pentru contributia ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverință vechime Filofteia Deaconu Filofteia Deaconu Bună ziua, Numele meu este Deaconu Filofteia și lucrez în cadrul compartimentului Arhiva al unei instituții publice. Întrebarea mea este dacă ... (vezi toată discuția)