avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intrebare referitor decizie pensie...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intrebare referitor decizie pensie...

Casa de pensii a sectorului 5 refuză sistematic emiterea deciziei de pensionare pentru limită de vârstă după împlinirea vârstei de 65 de ani, ceea ce are drept consecință diminuarea cuantumului lunar al pensiei mele cu 30%. Aceasta în ciuda faptului că legea prevede transformarea automată a pensiei anticipate în pensie pentru limită de vârstă și la data de 9.01.2025 am depus la ghișeu o cerere pentru trecerea la pensie pentru limită de vârstă, înregistrată cu nr. 2334/09.01.2025. Deasemenea, în urma primirii deciziei nr. 214935/06.08.2024, constatând omiterea peroiadei asimilate de 5 ani (facultatea) am depus petiția înregistrată cu nr. 510433/30.08.2024 prin care solicitam revizuirea acestei decizii prin includerea perioadei asimilate și a punctajului aferent. Consider că aceste abateri se încadrează în prevederile Art. 297 C.P. Abuzul în serviciu. Menționez că la nici una din solicitările mele nu am primit nici un răspuns. Deasemenea, la încercările mele de a afla cauza pentru care după îndeplinirea condițiilor pentru pensionarea pentru limită de vârstă nu primesc pensia nediminuată, în mod sistematic funcționarele de la ghișeul casei de pensii sector 5 invocau că ‘nu funcțíonează softul’. Ori în decizia din 06.08.2024 este specificat clar cuantumul pensiei nediminuate. Deci era suficient să fie emisă o nouă decizie nefiind necesară vreo altă calculație. Deasemenea nu cred că este credibil faptul că softul a funcționat pentru emiterea deciziei în anul 2024 iar acum nu mai funcționează.
In acest caz ce pot face? Din octombrie anul 2024 trebuia să mi se ridice penalitatea de 30% si până in prezent nu am primit nimic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2025
karimi, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in data de 06.08.2013,am depus la casa de pensii a ... Bunicul51 Bunicul51 Buna ziua, In data de 06.08.2013,am depus la Casa de Pensii a sectorului 4,Cererea de inscriere la pensie la limita de varsta . Mi-a fost calculata ... (vezi toată discuția)
Durata penalizare pensie adryanaiulya adryanaiulya Buna ziua, ma numesc Morariu Onorica, sunt la pensie anticipata partial (pensie de asigurari sociale dupa cum se specifica pe decizie), am o vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Pensie vasiledinu vasiledinu DACA PENSIA ANTICIPATA PATIAL ESTE 1047 CU PENALIZARE 30LUNI CIT VA FII PENSIA LA LIMITA DE VIRSTA.... (vezi toată discuția)