avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cusca Pentru Pisici la Geam
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cusca Pentru Pisici la Geam

Stau la etajul 2 si este ultimul, nu e nimeni deasupra mea. As vrea sa imi instalez o plasa din metal atasata de interiorul pervazului ca pisicile mele sa aiba experienta unui balcon pentru ca nu avem unul si nici nu pot merge afara. Plasa ar fi o cusca iesita in afara precum sunt gratiile oamenilor care stau la parter.

Intrebarea mea este daca exista legislatie impotriva acestui lucru deoarece am un vecin care face reclamatii pentru orice si oricine, chiar daca are vreo 3-4 garaje in curtea blocului fara autorizatie(ca sa va dati seama de nivelul de ipocrizie), deci vreau sa stiu exact pana unde se poate duce situatia in cel mai rau caz.

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:55, 26 Mai 2025
Fiind vorba de modificarea fatadei blocului, aveti nevoie de autorizatie de ctie. si certificat de urbanism dela primarie. Este necesar avizul asociatiei de proprietari/ proprietarilor pentru obtinere autorizaatie de ctie.
Daca ii vreti binele vecinului cu mai multe garaje ilegale, puteti face o sesizare scrisa la primarie, cu nr. de inregistrare/ data.
Ce doriti nu puteti dar ati putea face o scara mobila tip spirala foarte usoara pe care sa o puneti sa urce pisica si sa coboare si sa o luati inapoi seara sau cand doriti si sa se plimbe pe acoperis apoi revine. Cat timp nu e permanent nu e ilegal.
Am vazut la mai multe blocuri asa ceva la persoanele de la ultimul etaj . Unele avea acoperis plat altele normal ca de casa.
Si noi am avut pana de curand si nu avem probleme cu porumbei pe acoperis.
Cand a disparut pisica adica cam de un an avem probleme cu porumbeii.
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2025
w_v_w_v, utilizator
Multumesc pentru raspuns, dar stau in padurea Baneasa si vreau sa le protejez de o haita de caini si de vulpi. Plus virusi si altele…Se poate pune cusca pentru ca au facut multi asta.

w_v_w_v a scris:

Ce doriti nu puteti dar ati putea face o scara mobila tip spirala foarte usoara pe care sa o puneti sa urce pisica si sa coboare si sa o luati inapoi seara sau cand doriti si sa se plimbe pe acoperis apoi revine. Cat timp nu e permanent nu e ilegal.
Am vazut la mai multe blocuri asa ceva la persoanele de la ultimul etaj . Unele avea acoperis plat altele normal ca de casa.
Si noi am avut pana de curand si nu avem probleme cu porumbei pe acoperis.
Cand a disparut pisica adica cam de un an avem probleme cu porumbeii.

Multumesc frumos pentru raspuns. O sa intreb la primarie ce vor mai exact ca sa imi dea aprobare deoarece in seara asta am vazut ca aceasta cusca se prinde cu suruburi de geam, deci nu de fatada, insa iese in afara cu 20 cm. Nu stiu daca e nevoie de autorizatie de constructie totusi…o sa vad!

POPA GHEORGHE a scris:

Fiind vorba de modificarea fatadei blocului, aveti nevoie de autorizatie de ctie. si certificat de urbanism dela primarie. Este necesar avizul asociatiei de proprietari/ proprietarilor pentru obtinere autorizaatie de ctie.
Daca ii vreti binele vecinului cu mai multe garaje ilegale, puteti face o sesizare scrisa la primarie, cu nr. de inregistrare/ data.

Nu va trebuie nici o autorizatie de construire, prindeti-o de pervaz si rama geamului si gata.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuiesc in sibiu si am o problema cu vecinii din ... intrebarejuridica.r intrebarejuridica.r Buna ziua! Locuiesc in Sibiu si am o problema cu vecinii din blocul vecin. Apartamentul in care locuiesc se afla la parter si pozitionat cu vedere catre zona ... (vezi toată discuția)
Situatie cu un vecin Grace2 Grace2 Buna ziua. Pe partea din spate a blocului, unde am ferestrele apartamentului este o gradina in care au crescut si cativa copaci. In copaci se strang porumbei, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am problema cu un locatar de bloc, de la etajul 6 ... ..sorin, ..sorin, Buna ziua, am problema cu un locatar de bloc, de la etajul 6 ( ultimul etaj ), eu stau la etaju 2, la parter se afla garaje de masini, acel locatar detine un ... (vezi toată discuția)