avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile CO restante 2024
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile CO restante 2024

Buna dimineata, va rog sa ma lămuriți si pe mine in cazul zilelor restante de pe anul 2024. Am mai multi angajati care nu si-au luat zilele de co pe 2024. Pana cand pot sa isi Ia legal aceste zile?În Codul muncii spune ca in termen de 18 luni, dar menționează din motive justificative. Care sunt acele motive justificative? Unul il vad clar si concediul medical. Pot eu sa ii acord acele zile restante până la 30 iunie 2026 daca nu am motive justificate?Ce act ar tb sa imi aduca angajatul pt ai putea acorda zilele restante în termen de 18 luni sau pur si simplu i le pot acorda in acest interval.Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2025
nicolorena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 1 Iunie 2025
da, le puteti acorda pana in 30.06.2026 pur si simplu.
Unde scrie asa ceva in Codul MUncii ???
Art. 146 alin.2)
Cititi=l bine... reglementeaza obligatia angajatorului de a-l acorda nu a salariatului si nu mentioneaza ca se pierde dreptul la CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua dacă mă aflu în concediu medical încăpând cu ... nelutumicutu nelutumicutu Bună ziua dacă mă aflu în concediu medical începând cu 23 august 2023, având dreptul la un an și 6 luni, ca pacient oncologic, adică undeva până în ... (vezi toată discuția)