avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua .Primaria a montat o camera de supraveghere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua .Primaria a montat o camera de supraveghere pe un stalp ...

Buna ziua .Primaria a montat o camera de supraveghere pe un stalp pentru a depista persoanele care duc la ghena de gunoi fel de fel de mizerii , obiecte si materiale din demolari si amenajari, etc. Aceasta camera era alimentata cu curent electric de la blocul nostru. De curand, o persoana, a facut amenajari in apartament si , unde sa duca molozul si celelalte ? La ghena.... dar acolo era camera...a intrerupt alimentarea camerei, si din nestiinta sau rea vointa a oprit si curentul pe scara, a stricat o usa de termopan, pentru ca trebuia blocata deschis ca sa care mizeriile pe timp de noapte si zi . Intre timp s-a revolvat cu energia electrica pe scara, dar usa ramane inca stricata . Acum doreste ca asociatia de locatari sa plateasca si manopera electricianului, si a celor ce vor venii sa repare usa. Este corect sa platim toti pentru cea a facut el ? Ce solutii avem ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:53, 31 Mai 2025
Nu inteleg cum de ar accepta cei din conducerea asociatiei ? Care e de fapt problema ?
Cel care a făcut tot deranjul este președintele asociației

latka a scris:

Nu inteleg cum de ar accepta cei din conducerea asociatiei ? Care e de fapt problema ?

Sa fie sanatos si la punga gros, daca aveti dovezi, martori .
Aveti variantele :
1. Faceti o reclamatie la primarie
Capitolul IX Contravenții și sancțiuni
Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
..........................
e) nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator;

Amenda e de minim 2500 RON, daca nu cumva primaria considera ca e infractiune si decide sa actioneze altfel.
[ link extern ]
2. Dati in judecata persoana respectiva, angajati un avocat. Puteti face o actiune colectiva, daca sunt si alti proprietari care vi se alatura demersului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu vecinul de jos PhilipG PhilipG Buna seara, am si eu o problema… cu vecinul de jos, care are banuiesc ca are ceva probleme psihice. Dupa orele 21 merg prin casa bate in teava, de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. la mine la bloc. bloc de propietari, 3 scari. nu ... gerhardt gerhardt buna seara. La mine la bloc. Bloc de propietari, 3 scari. nu sunt departajate. Noi stam la scara 1 si acum 7 ani am luat cu consintamintul administratie de ... (vezi toată discuția)
Scara blocului este proprietate privata sau publica? octavr octavr Am si eu o dilema. Imi reamenajez apartamentul si am strans cativa saci cu mizerie (7), pe care i-am depozitat pe scara blocului exact langa usa mea (nu ... (vezi toată discuția)