avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... bloc nou - cum ne inscriem in asociatie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

bloc nou - cum ne inscriem in asociatie?

va rog sa ma ajutati cu un sfat:
m-am mutat de 1 luna intr-un apartament in bloc nou si as dori sa stiu cum ne putem inscrie intr-o asociatie de proprietari. Construcvtorul insista sa platim apa la el si sa gestioneze el factura, dar am avut multe belele cu el si nu e de incredere. Asa ca as dori sa stiu ce putem face. Mergem noi la primarie si ne inscriem undeva?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:00, 14 Februarie 2010
Banuiesc ca sunteti proprietari.
Daca da, lecturati Legea 230 / 2007 privind org. si funct. as. prop., precum si HG 1588/2007 - Normele la aceasta lege. Le gasiti in prima pagina a forumului, la partea superiopara.
Daca nu sunteti proprietari, discutati cu proprietarul (Consiliul Local).
Oricum la fiecare primarie exista un Serviciu As. prop. care va pot indruma pasii.
Faza cu gestionarea consumului de apa de catre constructor trebuie sa inceteze imediat ce dobanditi personalitate juridica si puteti sa incheiati contracte de furnizare cu toti furnizarii.
Este necesar in ambele cazuri sa va constituiti intr-un grup de initiativa care sa se ocupe de aceste probleme. Ar fi bine, de la inceput sa va organizati in as. prop. pe scari, eventual administrat de un singur administrator.
Succes!
Ne putem inscrie la o asociatie din apropiere? sau e obligatoriu o asociatie noua infiintata pe bloc?
Multumesc
Nu ati venit cu clarificari. Nici nu stiti ce probleme sunt cu asociatiile noi care se "lipesc" de alte asociatii. Apoi nici nu ati putea realiza usor acest lucru.
Lecturati astazi legislatia, tipariti-o, lecturati-o impreuna cu mai multi si decideti. Megeti la Serv. as. prop. de la primarie.
Ca idee, administrarea se poate face de o persoana fizica care are studiile necesare, precum si un atestat de la CL sau de catre o firma specializata in administrarea de imobile, faza-i sa aiba pe cine administra. Una este persoana juridica - as. prop. si alta-i administratorul...
Mai uitati-va si pe acest link, si mai sunt daca cautati pe acest forum, numai sa vreti :www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Adam Grecu, utilizator
In conformitate cu dispozitiile in vigoare ,puteti ,fie conform art 4,5,6 L nr 230/2007 sa demarati procedura de infiintare asociatie de proprietari,fie conform disp art 7 L nr 230/2007 ,puteti sa solicitati inscrierea intr-o asociatie deja existenta juridic.
Alegerea va apartine si este conditionata de interesele dvs
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Multumesc.
Suntem p;roprietari pe imobil si suntem printre primii mutati in bloc. intr-o scara cu 24 apart suntem 3 locatari mutati deocamdata.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
ralu0308, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatie nou infiintata Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Locuiesc intr un bloc cu sapte scari pe trei tronsoane. Tronsonul I cuprinde scarile f si g iar toate tevile si racordurile sunt comune pe intreg ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de locatari stefana88 stefana88 Buna ziua! Ce acte sunt necesare pentru a infiinta o asociatie de locatari si care sunt pasii care trebuie urmati? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna seara - fișele posturilor Cristescu Laura Cristescu Laura Imi puteti spune va rog, ce atributii are femeia de serviciu la o scara de bloc? Dar administratorul, presedintele, gospodarul si comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)