Buna ! Am fost oprit în trafic de poliție și mi au reținut actele fara nici un proces verbal, după care mi sa dat amenda pentru 2 becuri și o dovadă înlocuitoare la talon cu drept de circulație pe timp de zi, a doua zi am tras mașină de unde a rămas în seara precedentă in curte la mine și au venit la mine la domiciliu cică să îmi aducă actele, telefonat de vecina și discutând cu dânșii, pe urma au intrat în curtea blocului care este comună și mi sa luat numerele jos de pe mașină și mașină fiind deschisă mi-a percheziționat-o complec inclusiv in torpedou și sub capota, am filmare cu tot ce sa întâmplat înregistrat de camera de filmat, eu fiind plecat la Sibiu, in lipsa mea a desfășurat toată activitatea, a 3 a zi mă sună de la sediu să vin să le duc permisul, și am zis că nu vin că nu așa predau permisul și au spus că vin la.domiciu și mi sa închis telefonul in nas după care mă duc cu avocatul la poliție și îmi spune că mi sa deschis dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau cu număr fals, când mi-a trimis înștiințarea pentru predarea permisului care am primit-o după 2 săptămâni au scris că având numerele confiscate, este inregula cum sa comportat este un comportament adecvat pentru instituția poliției ? Va rog sa îmi comunicați cum ați proceda dnv. Precizez că fiind parcat și cu un vehicul care era oprit și eu lângă mașină au venit abuziv peste mine și prieteni mei și eu am înregistra totul pe live pe Facebook și l au tras deoparte pe un prieten de al meu și i au spus să numai fac d astea și să nu mă mai duc cu avocatul și alte chestii
Catre Inspectoratul General al Politiei Romane:
Revenire/Completare la petitia nr. 109051 din 28.05.2025
Subsemnatul, Haydl Karol, domiciliat in Sighisoara, judetul Mures, va adresez prezenta revenire in temeiul O.G. nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, precum si al Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
Obiectul petitiei:
Sesizare privind comportamentul abuziv al unor politisti din cadrul Politiei Municipiului Sighisoara si al treilea domn politist neidentificat,cu solicitarea declansarii unei anchete interne si comunicarea masurilor dispuse.
Precizari suplimentare:
In datele de 3 si 4 mai 2025, am fost supus unor actiuni abuzive de catre agenti ai Politiei Sighisoara, constand in:
Retinerea nelegala a tuturor actelor masinii, fara intocmirea unui proces-verbal sau alt document justificativ;
Efectuarea unei perchezitii a autoturismului, fara autorizatie emisa de judecator si fara documentatie procedurala;
Retinerea placutelor de inmatriculare fara explicatii sau acte justificative;
Contactarea telefonica directa de catre un agent, solicitandu-mi predarea permisului de conducere, fara inmanarea vreunui document justificativ;
Informatii ulterioare privind deschiderea unui dosar penal pentru conducerea unui vehicul radiat, desi actele masinii erau in posesia politiei, fara justificare legala;
In urma abuzurilor la care am fost supus in datele de 3 si 4 mai 2025 din partea agentilor Politiei Municipiului Sighisoara, am fost profund afectat emotional, fapt care m-a determinat sa consult un psiholog autorizat.
Acesta mi-a emis un bilet de trimitere catre medicul psihiatru, in vederea unei evaluari si eventual tratament de specialitate, intrucat starile de anxietate si stres s-au accentuat in urma acelor evenimente.
Sunt disponibil sa pun la dispozitie, la solicitarea institutiei dumneavoastra, documentele medicale care atesta cele afirmate.
1. Declansarea unei anchete disciplinare interne asupra comportamentului agentilor implicati;
2. Comunicarea numelui persoanelor responsabile si a masurilor luate, conform art. 20 din O.G. nr. 27/2002;
3. Accesul la eventuale inregistrari video (bodycam) din acele zile; data de 03.05-2025 orele 20:30-23:00-- strada 1 Mai din Sighisoara si 04.05.2025 orele 15:00-16:00 Hermann Oberth Nr. 16 din Sighisoara,ora estimata in aproximatie.
4. Clarificarea temeiului legal in baza caruia s-au efectuat:
retinerea actelor autoturismului,
perchezitia vehiculului,
retinerea numerelor de inmatriculare,
solicitarea telefonica a permisului.
Aceasta este plângerea trimisa la IGPR. Am depus și la parchet dar sub alta formă.
Mulțumesc anticipat!