avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare cumparare expirat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare cumparare expirat

Data de predare a locuintei din antecontractul de vanzare cumparare a expirat de 2 ani. Dezvoltatorul a incetat lucrarile dupa ce a incasat 80% din pretul din contract. Intre timp am obtinut autorizatia de constructie si am continuat lucrarile casei. Intre timp dezvoltatorul a pierdut si dreptul de proprietate asupra terenului pe care s-a edificat constructia.
Eu am cumparat terenul de la proprietar, la un pret dublu decat a fost promis dezvoltatorului. Am cumparat deci terenul de doua ori.
Mai are dezvoltatorul vreun drept asupra terenului sau constructiei, cat timp eu am acte de proprietate a terenului si autorizatia de constructie pe numele meu?
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2025
MihaiC2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaiC2000 , utilizator 10:49, 4 Iunie 2025
Buna ziua, in principiu nu, dar trebuie analizate actele.
daca nu exista clauze mai...speciale, antecontractul expira la 6 luni de la scadenta
Buna ziua,

Cata vreme terenul este pe numele dumneavoastra, autorizatia de construire emisa pe numele dumneavoastra, nu rezulta calitatea de proprietar al altei persoane.

Pentru a primi un raspuns avizat, trebuie studiate documentele.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pe un alt proprietar fairy_tooth89 fairy_tooth89 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra in acest sens, am primit mostenire de la parintii mei un teren intravilan. Inainte de a se dezbate mostenirea, ... (vezi toată discuția)
Antecontract vânzare-cumpărare casă fără acte Miha55 Miha55 Buna seara! Doresc sa achizitionez un imobil (o casa), insa proprietarul a spus ca, pentru a-l finisa (el fiind deja construit aproape la cheie), mai are ... (vezi toată discuția)
Casa fara autorizatie Silvia2011 Silvia2011 In 2008 am cumparat cu ante contract o casa cu teren de la 2 familii(terenul era impartit in cote de 1/2 si in indiviziune intre aceste 2 familii).Inainte ... (vezi toată discuția)