avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, sunt mama a 2 copii, nu am divorțat din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, sunt mama a 2 copii, nu am divorțat din cauza lipsei ...

Bună ziua, sunt mama a 2 copii, nu am divorțat din cauza lipsei banilor, dar sunt separata de soț de 12 ani, când a decis sa plece fata mea avea 10 ani iar băiatul avea 9 luni, I am crescut singura pe amândoi dar el nu a plătit pensie alimentara, câteodată nici alocația băiatului nu mi o dădea, iar alocația o ridica el deoarece el a depus dosarul pt alocație, pe lângă alocație mai da 100 de lei lunar dar nu mereu. As vrea sa fac ceva sa mi plătească pensie alimentara, este posibil sa mi plătească pensie alimentara chiar dacă nu am divorțat? Dar și din urma.
Dumneavoastră să vă plătească pensie de întreținere, sau cum`?
Copii sunt deja majori din ce ați descris.

Soții își datorează reciproc întreținere, conform art. 516 din Codul Civil.
Această obligație este prioritară și se datorează înaintea altor obligații legale de întreținere. Întreținerea soților este legată de obligația de sprijin material reciproc pe perioada căsătoriei.
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2025
Dapix, utilizator
Copilului, nu mie, băiatul în prezent are 13 ani
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2025
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți cere în instanță pensie de întreținere pentru copilul de 13 ani, chiar și în situația că nu sunteți divorțați.
Dar numai prin instanță îl puteți obliga. Vă costă 20 lei taxa de timbru.

Obligația de plată începe legal cu ziua când depuneți cererea la Judecătorie.
Dapix, utilizator
Nu aveați nevoie de cine știe ce sume pt un divorț.Nu pot sa cred ca nu ați avut câteva sute de lei pt ca un av sa va îndrume,sa va formuleze acțiunea sau măcar pt o consultație(care costa în unele cazuri și 200 lei) în care va învața cum să cereți ajutor public judiciar etc.In cazul dvs nu e vorba de lipsa de bani ci de nepăsare etcetc.Din urma nu aveți ce sa obțineți dar puteți măcar obține ceva pt copii minori de acum înainte..
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Din urma nu primiti. Cereti si alocatia copilului minor pe numele dv. Ar mai fi de stabilit locuinta copilului... fiica poate sa ceara ea pensie daca inca mai invata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt mama a 2 copii, nu am divorțat din cauza lipsei ... Grigore Beatrice Grigore Beatrice Bună ziua, sunt mama a 2 copii, nu am divorțat din cauza lipsei banilor, dar sunt separata de soț de 12 ani, când a decis sa plece fata mea avea 10 ani iar ... (vezi toată discuția)
Evacuare copil minor pendre pendre Evacuare copil 27 de ani. Sant divortat in primul casatorie am 2 copil la care trebue sa platesc pensie alimentara. Mam recasatorit sotia actuala are un ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie alimentara ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)