avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O intrebare despre evacuarea unei persoane Povestea pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O intrebare despre evacuarea unei persoane Povestea pe scurt: ...

O intrebare despre evacuarea unei persoane
Povestea pe scurt: un apartament pe numele parintilor decedati, in care a locuit fratele meu si copiii (2) ai sai, care a acumulat initial peste 10000 lei la intretinere - cand am cerut succesiunea, care a fost finalizata anul trecut, La moment in apartament locuieste doar unul din nepoti, major. Eu am platit peste 7000 de lei din datoria la intretinere, intre timp suma restanta a ajuns iar la peste 7000 de lei.
Atat eu cat si fratele meu vrem sa vindem apartamentul, dar fiul lui refuza sa paraseasca locuinta. Refuza vizita instalatorilor de care a fost nevoie la un moment dat datorita unei tevi sparte, rezultand cu inundarea a 3 apartamente inferioare - ca urmare a fost facuta o lucrare de ocolire de catre administratie, apartamentul ramanand fara apa curenta la baie, A refuzat vizita instalatorilor pentru noile apometre. Refuza sa vorbeasca cu tatal lui, cu mine a comunicat o vreme parand sa inteleaga ca la un moment dat va trebui sa se mute. Cand i s-a dat un termen (amanat de vreo 2 ori) la 1 iunie a inceput iar sa refuze sa deschida usa, nu raspunde la telefon, mesaje. Atat eu cat si fratele meu ne-am oferit sa=l ajutam cu prima chirie daca se muta, i s-a promis ajutor si dupa vanzarea apartamentului. Refuza sa raspunda in orice fel. A comunicat cu mama lui pentru o vreme si a amenintat ca-l injunghie pe tatal sau, si mai recent ca se sinucide. Are inca o problema legala, la moment fiindu-i interzis sa paraseasca Bucurestiul.
Am inteles ca procedura legala este 1. notificare de evacuare prin executor judecatoresc, apoi 2. actiune in instanta. Cam cat dureaza pana vom primi decizia? Ar ajuta/expedia procedura juridica o scrisoare de la asociatia blocului (care sustine evacuarea lui)?
Este altceva ce as putea face sa expediem evacuarea si sa ne protejam de o eventuala razbunare? Pot organele politiei ajuta in vreun fel?
Va multumesc pentru orice sfat legal.
Procedura speciala a evacuării se judeca relativ repede (câteva luni )spre deosebire de procesele clasice care se judeca în ani.Mergeti la un av sunt mai multe aspecte de avut în vedere dacă nu vreți sa pierdeți timp și bani cu ,, modele',acțiuni făcute după ureche etc.Pt partea de amenințări se poate solicita ordin de protecție,pe evacuare contează alte aspecte mai puțin punctul de vedere al Asociației de Locatari.Daca va grăbiți poate rezolvați pana în septembrie octombrie..Între 1 1decembrie și 1 martie nu o sa îl puteți evacua chiar daca aveți o hotărâre asa ca nu așteptări prea mult..

Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc pentru raspuns. Maine vad un executor judecatoresc,
Executorul îl vedeți în zadar la acest moment.Ca sa execute are nevoie de o hotărâre judecătorească asa ca dacă va place sau nu la av trebuie sa mergeți.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, v as ramane recunoscatoare pt ajutor. mama mea a murit ... Stefania1984 Stefania1984 Buna ziua, v as ramane recunoscatoare pt ajutor. Mama mea a murit acum 9 luni. Fratele meu care este in tara a inchiriat apart mamei noastre - fara sa imi ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesia unui apartament cumparat la licitatie popra popra Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Recent am cumparat un apartament scos la licitatie publica in urma unei executari silite, maine ... (vezi toată discuția)
Relatie chirias/proprietar olivianus olivianus buna ziua ! As vrea sa pun in discutie o idee ipotetica. Un proprietar de apartament, inchiriaza aparatamentul, unui chirias.aici sunt 2 variante de ... (vezi toată discuția)