avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita in baza unor declaratii false
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita in baza unor declaratii false

Buna ziua, fosta sotie a declarat la executor ca nu i-am platit deloc pensia de intretinere pe 2 ani. Executorul mi-a pus poprire pe conturi pentru pensia cumulata pe 2 ani.
Eu am platit in fiecare luna in perioada invocata prin tranzactii bancare, plati in contul ei, si am trimis executorului dovezile si anume tranzactiile. Nu e problema cu contul ei, acolo am platit mereu, tranzactiile sunt finalizate.
Suma executata silit pe partea de datorie fata de fosta si fixata de executor e foarte apropiata de ce i-am platit efectiv, dupa ce am calculat.
Fosta sotie a facut asta intentionat ca sa imi blocheze conturile bancare cu o suma considerabila.
Acum, ca executorul a primit dovezile de plata, ce ar trebui sa faca ?
Poate anula dispozitia ? Sau trebuie sa fac contestatie in anulare ?
Executorii au vreo raspundere daca nu vor sa ia in calcul dovezile de plata si mentin poprirea ?... Chiar daca dovezile sunt evidente, gen tranzactii bancare clare ?
Si o alta intrebare: Executorul o poate trage la raspundere pentru declaratii false ? Cum ar putea sa fie descurajata sa mai faca asta pe viitor ?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2025
user11av, utilizator
Cel mai recent răspuns: Global Data Protection , Consultant GDPR 14:19, 12 Iunie 2025
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă creanța NU există, puteți anula executarea silită, doar NUMAI prin depunere la Judecatorie o acțiune numită: CONTESTAȚIE la executare.
Dacă deja executorul v-a reținut bani pe care deja i-ați plătit lunar, puteți cere și întoarcerea executării, acțiune prin care să va recuperați banii.

Să nu vă legați de executor, că acesta nu are calitate procesuală în aceasta speță.
Vă judecați doar cu creditoarea care vă cere bani fictivi cu scopul înșelăciunii.

Executorul nu are nici o răspundere, nu-i problema lui că mama copilului vrea să vă șicaneze, și chiar să vă prejudicieze.
Doar instanța de judecată are competența să vă facă dreptate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2025
Dapix, utilizator
Ok, am inteles, poate executorul are imunitate la abuzul asta, dar intrebarea e daca poate anula o executare pe care a facut-o in mod gresit, daca primeste dovezile ca nu exista creanta pe care o invoca in executare. Intrebari de la Instanta dupa constestatie banuiesc ca primeste, ca el a redactat executarea si a calculat debitul. Nu cred ca poate trece orice suma ii vine in minte. Adica o sa munceasca si el dupa aceasta Contestatie in anulare si mai bine o anuleaza din start daca vede ca nu exista creanta.
user11av, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU poate anula executorul nimic, nu e de competența lui, v-am explicat destul de clar.
NU ESTE nici un abuz al executorului. Executorul doar EXECUTĂ LEGAL o încuviințare a unei instanțe, nu judecă el speța.
Dovezile/probele se depun la Instanța de judecată, NU la executor.

Executorul calculează creanța dispusă de instanța de judecata, pe baza declarației creditoarei în cazul dvs, ea declarând că nu a primit nimic.
Dapix, utilizator
Ok. Daca am primit instiintarea, am citit ca am termen 15 zile de la instiintare, sa fac contestatia in anulare.
In aceste 15 zile, poate executa suma poprita ? Adica am ragaz 15 zile sa nu se faca nicio plata ?
Cum decurge ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se face contestație la executare nu în anulare.Daca suma e mai mare mergeți la av,,contestația chiar formulata nu suspenda automat executarea trebuiesc făcute și alte demersuri.Dvs urmează sa apreciați cum procedați în funcție de suma pt care sunteți executat.
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Executare silita bulboaca_elena bulboaca_elena buna seara voi fi directa si la subiect. in 2007 mai aveam de plata cam 5 rate dintr-un contract de credit, aproximativ 250 euro. din motive obiective nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita ncpc smeagull smeagull Buna ziua Speta: sunt executat silit (somatia am primit-o ieri, incheierea de incuviintare e de acum o saptamana) pentru creanta pe care am platit-o acum un ... (vezi toată discuția)
Executare silita ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma ajutati : In cazul in care o suma cu titlu \"cheltuieli de judecata \" se doreste a fi executata silit care este procedura ( debitorul este o ... (vezi toată discuția)