avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita in baza unor declaratii false
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita in baza unor declaratii false

Buna ziua, fosta sotie a declarat la executor ca nu i-am platit deloc pensia de intretinere pe 2 ani. Executorul mi-a pus poprire pe conturi pentru pensia cumulata pe 2 ani.
Eu am platit in fiecare luna in perioada invocata prin tranzactii bancare, plati in contul ei, si am trimis executorului dovezile si anume tranzactiile. Nu e problema cu contul ei, acolo am platit mereu, tranzactiile sunt finalizate.
Suma executata silit pe partea de datorie fata de fosta si fixata de executor e foarte apropiata de ce i-am platit efectiv, dupa ce am calculat.
Fosta sotie a facut asta intentionat ca sa imi blocheze conturile bancare cu o suma considerabila.
Acum, ca executorul a primit dovezile de plata, ce ar trebui sa faca ?
Poate anula dispozitia ? Sau trebuie sa fac contestatie in anulare ?
Executorii au vreo raspundere daca nu vor sa ia in calcul dovezile de plata si mentin poprirea ?... Chiar daca dovezile sunt evidente, gen tranzactii bancare clare ?
Si o alta intrebare: Executorul o poate trage la raspundere pentru declaratii false ? Cum ar putea sa fie descurajata sa mai faca asta pe viitor ?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2025
user11av, utilizator
Cel mai recent răspuns: Global Data Protection , Consultant GDPR 14:19, 12 Iunie 2025
Multumesc, eu vreau sa stiu daca in aceste 15 zile executorul o sa traga sau nu banii din cont ?
E obligat de lege sa imi ia banii din cont inainte de finalizarea celor 15 zile ?
Sau poate astepta 15 zile sa vada daca fac contestatie.
Vreau sa fac demersurile in timp util sa nu plece suma, pentru ca dupa aceea e mai greu de recuperat, dureaza mult banuiesc, pentru ca ajunge la creditor.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie văzut ce scrie in dispozitivul instanței. Ar trebui sa va duceți cu hotărârea de executare la un avocat. Executorul nu are nici o calitate procesuala, el este pus sa pună in executare o hotărâre judecătorească Nu e atât de greu de înțeles. In general hotărârile cu minori se executa cu celeritate. Insa daca dv. atunci când ați făcut plățile respective nu ați scris la motivul plății " pensie întreținere minor ...luna..anul " este greu de dovedit ca ați plătit într-adevăr pentru copil si nu pentru alte datorii către fostei soție Acesta , bănuiesc a fost motivul pentru care instanță a hotărât in acest mod. Deasemenea ați plătit lunar suma stabilită in hotărârea de divorț ? Ați plătiți si cheltuielile extraordinare de 50% aferente activităților extrașcolare, etc ale minorului? Deci , mergeți la un avocat sa va explice in amănunt. Presupun ca la proces nu ați avut unul altfel . Si da, or sa va ia banii din cont daca hotărârea de executare este imediată.
Nu executorul anuleaza. Executorul nu raspunde, pentru ca nu a gresit. El a pus in executare ce i s-a solicitat. Executorul nu este instanta, el lucreaza strict cu actele care i se pun la dispozitie. Pentru a solutiona situatia dvs. trebuie sa depuneti contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta, sa solicitati suspendarea pt deblocarea conturilor si sa solicitati in final - intoarcerea executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bulboaca_elena bulboaca_elena buna seara voi fi directa si la subiect. in 2007 mai aveam de plata cam 5 rate dintr-un contract de credit, aproximativ 250 euro. din motive obiective nu ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita ncpc smeagull smeagull Buna ziua Speta: sunt executat silit (somatia am primit-o ieri, incheierea de incuviintare e de acum o saptamana) pentru creanta pe care am platit-o acum un ... (vezi toată discuția)
Executare silita ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma ajutati : In cazul in care o suma cu titlu \"cheltuieli de judecata \" se doreste a fi executata silit care este procedura ( debitorul este o ... (vezi toată discuția)