avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, am o mătușa care dupa taxa de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, am o mătușa care dupa taxa de succesiune dupa ...

Bună seara, am o mătușa care dupa taxa de succesiune dupa mama sa a moștenit un apartament. Menționez că mătușa era căsătorită când a primit moștenirea. Mătușa este căsătorită de 35 ani și are o fiică, dacă mătușa moare cine moștenește apartamentul sau cui îi rămâne sau cum se împarte?
.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2025
BarbuViorica, utilizator
Buna ziua

DAca matusa moare apartamentul se imparte astfel:

1/4 sotul supravietuitor
3/4 fiica.

Deci vor fi coproprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mamei, fără descendenți, a murit cu o săptămână înaintea soțului ei, care are două fete. cum se împarte moștenirea mătușii mele? kalamatianos28 kalamatianos28 Buns ziua, Matusa mea a avut un apartament cumparat inainte de casatorie.S-a casatorit,iar sotul are 2 fete din alta casatorie.Din pacate matusa a murit,iar ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am eu in calitate de nora? Nicoleta6 Nicoleta6 Buna ziua! Inainte de casatoria noastra socrul meu a decedat,sa facut succesiunea dupa apartament care a fost cumparat de socrii mei,si sotul meu fiind ... (vezi toată discuția)
Lamurire sorinela_br sorinela_br Buna ziua, imi cer scuze daca nu am incadrat corect intrebarea in categoria forumului, sunt noua pe aici. Sa trec direct la subiect: - o familie ... (vezi toată discuția)