avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot da in judecata un vecin pentru ca face gălăgie? ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot da in judecata un vecin pentru ca face gălăgie? Am sanse ...

Pot da in judecata un vecin pentru ca face gălăgie? Am sanse de câștig? Sta deasupra mea. De luni de zile lovește ceva de parchet si face un zgomot enervant care ma trezeste noaptea. Bate si dupămasă, si noaptea si la 6 dimineata. I-am scris de multe ori, pe moment face liniste apoi iar incepe. E tortura psihica. Nu mai stiu ce sa fac. N-am apelat la poliție pentru ca oricum nu face nimic si doar l-ar intarata mai tare. Macar sa il usture la buzunar sa se cuminteasca, sa imi plateasca daune. Am nervii întinși la maxim. Am sanse de câștig? Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: P image , utilizator 15:32, 8 Iunie 2025
Bună ziua, ce i-ați scris? Scrisori? Poate nu le-a citit.

Ordinea acțiunilor e cam așa:
1. Vorbiți cu persoana, de preferat și cu un terț de față;
2. Dacă gălăgia continuă, chemați poliția locală: aceasta îl va amenda.
Procesul e lung, trenează (nu e critic)., trebuie să administrați probe,...și nici nu e sigur că veți câștiga
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2025
adriandimitriu, utilizator
I-am scris sa înceteze cu loviturile. Își cere scuze sau nu zice nimic, e o pauză de câteva zile, apoi începe din nou.

Am vorbit despre asta si in prezenta administratorului blocului, fără rezultate, evident.

Gălăgie au tot facut de cand s-au mutat acum 4 ani. Mereu am avut probleme. Dar bataia asta deja pune capac.

Poliția chemata asa nu rezolva problema, am vazut un alt caz in bloc care tot degeaba ii chema seara de seara.

Ma gandesc sa depun o plângere împreună cu dovezi, înregistrări, declaratii de la rude/prieteni, print screen cu conversația avută cu vecinul. Sa ii cheme la audieri.

Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2025
P image, utilizator
Nu este rau daca va familiarizati cu prevederile Legii nr. 61/ 1991 republicata. O gasiti aici: [ link extern ]
Vedeti art. 2, pct.25-27
Dupa caz, puteti deschide actiune in instanta.
Multumesc mult!

O sa ii spun despre legea asta.

POPA GHEORGHE a scris:

Nu este rau daca va familiarizati cu prevederile Legii nr. 61/ 1991 republicata. O gasiti aici: [ link extern ]
Vedeti art. 2, pct.25-27
Dupa caz, puteti deschide actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi AlinaMaria23 AlinaMaria23 Am si eu o intrebare, daca a fost corect sau nu, nemaiintalnindu-ma cu astfel de situatie: stau la bloc, am niste vecini care se trezesc mereu sa faca galagie ... (vezi toată discuția)
Polițiștii chemați pentru deranjarea liniștii publice nu au făcut nimic ElenaMuntean ElenaMuntean Bună ziua, Doresc să vă prezint următoarea situație: De vreo 4 ani suntem deranjați în mod constant de vecinii de deasupra. Aceștia fac ... (vezi toată discuția)
Conflicte cu vecinii StefaniaTataru StefaniaTataru De câteva luni ne am mutat în chirie la casa cu cei 2 câini ai noștri și de când soțul meu nu le mai face favoruri vecinilor, am început sa avem ... (vezi toată discuția)