Buna ziua! Pun aceasta intrebare pentru un prieten care a dorit sa se incadreze in MAI, sursa externa. A urmat cursuri, a invatat, a trecut cu brio proba scrisa, sportiva, psihologica si medicala. Insa in cele din urma nu a fost incadrat, iar raspunsul a fost, citez :
"Candidatul declarat admis la concursul pentru ocuparea unei functii de executie prin incadrare directa sau reincadrare ca politist i se acorda gradul profesional si este numit in functie numai daca sunt indeplinite conditiile si criteriile specifice prevazute de art.10 alin 1 si 1^2, Legea nr. 360/2002 privind Statutul Politistului, cu modificarile si completarile ulterioare. Motivarea deciziilor bazate pe considerente de ordine publica sau securitate nationala nu se comunica".
Astfel, in urma verificarilor specifice efectuate, in vederea incadrarii dumneavoastra, a reiesit faptul ca nu indepliniti conditia de mai sus-mentionata.
Art. 6 lit. j) din Hotararea Guvernului nr.991 din 25 august 2005 privind Codul de etica si deontologie al politistului prevede "Principiile care guverneaza conduita profesionala a politistului sunt urmatoarele : (...) j) integritatea morala - presupune adoptarea unui comportament conform normelor etice acceptate si practicate in societate (...).""
Intrebarea este daca se poate contesta aceasta decizie, in ce termen si unde se face contestatia.
Buna ziua, se poate contesta in termenii si conditiile prevazute in legislatia speciala. Un avocat va poate consilia dupa studiul deciziei in discutie.
Delegare
GabrielLari
Buna seara ! In urma cu ceva timp am facut un raport catre sefii mei referitor la refuzul delegarii invocand motivul cresterii copilului minor conform legii ... (vezi toată discuția)
Demisia
daninha
Buna, ma numesc Alexandra, si am o prietena care lucreaza in cadrul Ministerul Internelor si Reformei Administrative. A vrut sa se mute prin transfer la o alta ... (vezi toată discuția)