avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
LIVE, ACUM (501 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza contract inchiriere - inlocuire yala Va rog sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza contract inchiriere - inlocuire yala Va rog sa ma ajutati ...

Clauza contract inchiriere - inlocuire yala
Va rog sa ma ajutati cu o informatie: daca in contractul de inchiriere se stipuleaza ca dupa 2 luni de neplata a chiriei si/sau a utilitatilor se procedeaza la blocarea accesului chiriasului (schimbarea yalei), acest articol contravine in vreun fel legilor in vigoare ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabivoch , utilizator 18:35, 8 Iunie 2025
Daca ati semnat contractul de inchiriere, prevederile acustuia trebuie respectate de partile semnatare.
Va multumesc foarte mult. Si logica mea spunea la fel dar, cum inteleg ca legislatia este favorabila chiriasului, am vrut sa fiu sigura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Inchirieri - chiriasul are restante la plata chiriei si la plata utilitatilor juna juna Am inchiriat un ap cu contract si chiriasii nu au mai platit chiria si au mari restante la lumina si intretinere. Unul a plecat si m-a anuntat si al doilea ca ... (vezi toată discuția)
Stau in chirie fara contract! sauanamaria sauanamaria Buna ziua ,imi permiteti sa va adresez o intrebare privind situatia in care ne aflam acum.Locuiesc de 6 luni intr/o garsoniera cu chirie impreuna cu sotul ... (vezi toată discuția)