avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, in cadrul procedurii succesorale am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, in cadrul procedurii succesorale am descoperit ca ...

Buna ziua, in cadrul procedurii succesorale am descoperit ca nu deținem, in calitate de mostenitori ai parintilor defuncti urmatoarele acte:
- procesul verbal de recepție a construcției ( casă) menționat in extrasul de carte funciara pe care il detinem - extrasul de carte funciara...
- certificatul de atestare edificare construcție din 2009 emis de Primaria Verguleasa prevăzut in acelasi extras de carte funciara pe care il avem.
Ce pasi trebuie sa fac mai departe? Aceste acte exista in duplicat la Primarie, se solcitata de la Primarie, sau trebuie refacute complet? As fi recunaoscatoare daca m-ati ajuta cu pasii exacti, unde anume trebuie sa merg, ce anume sa cer...

De asemenea, exista aceasta situatie. Tatal a mai fost casatorit in tinerete cu o persoana pe care nu o stim, a divortat și , desigur, dupa divort, ca altfel nu se putea casatori cu mama, a construit / dobandit bunurile care fac parte acum din masa succesorala. Ni s-a spus ca este nevoie de actul de divort, altfel nu se poate merge mai departe cu succesiunea. Nu avem acest act, nu stim nici detalii despre cand a avut loc divortul, nici macar cum o cheama pe doamna respectiva si unde locuieste ea acum, daca mai traieste. Ce trebuie sa facem in acest caz, care sunt pasii, chiar nu se paote face succesiunea fara acest act? Vă multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: livia_r0 , utilizator 10:36, 10 Iunie 2025
Ref la proces verbal și certificat de atestare - puteți obține copii de la primărie sau de la ocpi.
Ref la actul de divorț - puteți obține copie de la judecătorie sau de la primărie, după caz. E certificatul de căsătorie, în baza actului de divorț, se face mențiune privind desfacerea căsătoriei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți obține de la Primarie copii conform cu originalul.
În privința căsătoriei, ar trebui sa va interesați la Starea civila a Primăriei unde s-au căsătorit părinții. În mod normal, înainte de a se fi căsătorit cu mama, tata ar fi trebuit sa prezinte hotărârea de divorț prin care a fost desfăcuta prima căsătorie și ar trebui sa existe în arhiva lor.
Măcar sa obțineți numărul sentinței, data pronunțării și instanța și ulterior va puteți adresa Judecătoriei respective pentru eliberarea unei copii legalizate după sentință.
Personal , intr-o situatie similara , nu am obtinut nimic de la primaria unde s-a infaptuit a doua casatorie , nici macar daca , la depunerea documentelor , mama mea s-a declarat “ divortata “ sau “ necasatorita “ . Explicatia a fost ca documentele se pastreaza in arhiva 30 ani , dupa care se dau la topit , iar la Primarie nu ramane decat inregistrarea in registrul de casatorii . S-a rezolvat prin aceea ca , notarul la care am dezbatut succesiunea , a facut o adresa la Primaria localitatii unde mama mea s-a nascut , prin care a cerut un extras de uz oficial al registrului de nasteri . Acolo , cu toate ca nu figura casatoria cu tatal meu ( primul sot ) , era trecut divortul de … ( nume si prenume ) si numarul si data sentintei , nimic despre unde s-a petrecut . Dar a fost suficient asa , am putut dezbate succesiunea .
Vă multumesc tare mult pentru prezentarea cazul dumneavaostra!
va multumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nicobereanu nicobereanu buna ziua as vrea sa fac succesiune dupa bunica materna dar mama nu are certificatul de casatorie al bunicii din 1942 si hotararea de divort din 1948 unde pot ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa deces Andreea1987 Andreea1987 Parintii prietenului meu au divortat acum 4 ani .Nu s-a facut nici un partaj dupa divort. Tatal s-a recasatorit(nu au copii) si a decedat de curand. Ce ... (vezi toată discuția)
Lipsa acte necesare inregistrarii unui deces in italia shesniper shesniper Buna ziua,mama mea a decedat in italia ,pentru inregistrarea certificatului de deces la primarie imi cer certificatele de casatorie si sentintele de ... (vezi toată discuția)