avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mutarea intentionata a debitorului din tara in care se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mutarea intentionata a debitorului din tara in care se executa hotararea

Daca dupa ce s-a dat hotararea executorie pentru pensie de intretinere copil debitorul, care traieste si munceste in alta tara si are pe numele lui emis un certificat de executare european ce a inceput sa fie pus in aplicare acolo de autoritatile tarii respective, in mod intentionat se muta inapoi in Romania la fratele lui, care vrea sa il întrețina, ca sa nu mai plateasca pensia de intretinere, ce se poate face? Cum pot ataca aceasta actiune de a eluda hotararea executorie?
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2025
Diamandi, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:29, 11 Iunie 2025
Pai , nu puteti . Omul nu poate fi legat de glie , doar pentru ca are de platit pensie alimentara . Daca vrea sa vina in tara , e liber sa o faca . Si , daca nu va avea venituri , poate introduce o actiune de recalculare a pensiei alimentare ( care va fi raportata la salariul minim pe economie ) si va trebui sa o plateasca . La un moment-dat , tot va trebui sa-si gaseasca un job .
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2025
CHKa, utilizator
Nu puteți face nimic ca să împiedicați deplasarea lui.
Puteti încerca o plângere penală la poliție dacă a revenit în România.
O sa faceți strategia apărării cu avocatul de caz.
Greu de spus ce va ieși.

București 2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neachitata andr0504 andr0504 Buna, am o intrebare legata de pensia alimentara de care ar trebui sa beneficiez din partea tatalui meu, in condiitile in care parintii mei sunt divortati. Eu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor vicky78 vicky78 Buna seara.As vrea daca e posibil sa ma ajutați si pe mine cu un sfat:acum 6 ani am divortat si copilul mi a fost mie incredintat el trebuia sa imi ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alincristi24 alincristi24 Buna ziua, mi s-a incredintat copilul prin hotararre judecatoreasca in urma divortului, sotia fiind obligata sa plateasca pensie de intretinere la valoarea ... (vezi toată discuția)